Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Experiències de voluntariat

Fes un cop d'ull als vídeos, articles i entrevistes realitzades.

Vídeos

Voluntariat Covid-19 a Mataró: La força de les persones 

La pandèmia del Covid-19 ha fet que centenars de persones s'hagin bolcat per ajudar en una situació de crisi sanitària sense precedents a la nostra societat. Aquest vídeo és una mostra d'aquest voluntariat i un agraïment profund cap a totes aquestes persones voluntàries.

Experiències de voluntariat 

En aquest vídeo podràs visualitzar les tasques i les experiències que tenen 5 persones que fan voluntariat en diversos projectes de Creu Roja, Càritas, Fundació Lotus Blau, Fundació Hospital i Fundació El Maresme.

Projectes de voluntariat 

En aquest vídeo podràs conèixer projectes de voluntariat on pots participar, explicats pels responsables de voluntariat de diverses entitats mataronines. 

Voluntariat custòdia del niu de la tortuga Babaua

L'estiu de 2018 una tortuga Babaua va pondre ous a la platja de Sant Simó, i més de 150 persones voluntàries varen custodiar el seu niu fins que van eclosionar els ous i van nèixer les tortugues. Coneix l'experiència a través d'aquest vídeo.

 

Entrevistes

Voluntariat social

Un voluntari de Creu Roja explica la seva experiència de participar en el projecte que té l'entitat amb persones refugiades. Visualitza l'entrevista a partir de: 1 h 8 minuts.

Voluntariat educatiu

Un voluntari del projecte Lèxcit de la Fundació Hospital i ubicat a les biblioteques municipals, ens explica en què consisteix el projecte i què li aporta en ell participar-hi. Visualitza l'entrevista a partir de: 1h 10 minuts.

Voluntariat ambiental

Una persona que va participar en la custòdia del niu de la tortuga Babaua explica la seva experiència com a voluntària. Visualitza l'entrevista a partir del minut 57.

Voluntariat cultural

Escolta l'entrevista on una persona voluntària ens explica en què consisteix el projecte de lectura fàcil de la Fundació Iluro on participa. Visualitza l'entrevista a partir del minut 52.

Voluntariat educatiu

Un voluntari de Càritas ens explica en què consisteix el projecte de formació on participa ensenyant català a persones acabades d'arribar d'altres països. Visualitza l'entrevista a partir de: 1 h 7 minuts.

Reportatge

Reportatge. Mataró necessita més voluntaris

Consulta el reportatge editat a la revista Capgròs, a partir de la pàgina 20 podràs veure l'experiències de 4 persones que fan voluntariat.