Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Fem Voluntariat. Vine!

Del 19 de novembre al 19 de desembre de 2021 es va celebrar la sisena campanya de promoció del voluntariat a Mataró, sota el lema: FEM VOLUNTARIAT. VINE!

Del 19 de novembre al 19 de desembre de 2021 es va celebrar la campanya 'Fem Voluntariat. Vine!', arribant a la sisena edició. Aquest 2021, el lema escollit vol posar en valor la tasca que realitzen les persones voluntàries i donar a conèixer els diferents projectes de voluntariat existents a la ciutat, perquè la ciutadania els conegui i s’animi a participar-hi.

El grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró, han preparat una programació extensa, amb una vintena d’actes de promoció i difusió dels seus projectes de voluntariat. Aquestes entitats són: Associació Contra el Càncer, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Centre de Formació i Prevenció, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme - Voluntariat, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundación Vicente Ferrer i Tecnocampus, que enguany s’afegeix al grup de treball per tal de promocionar el voluntariat entre els membres de la comunitat universitària.

El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat, i al voltant d’aquesta data es podrà gaudir dels diferents esdeveniments programats com tallers, concerts, formació, conferències, xerrades, mostres, campanyes d’acció solidària, etc.  A partir de l’1 de desembre es donarà el tret de sortida a la campanya de promoció del voluntariat a través d’Instagram Reels i TikTok amb una senzilla coreografia personalitzada, a iniciativa de la Fundació El Maresme. El hashtag per compartir els vídeos a les xarxes socials serà #TotElQueEmDones. També es podran seguir els actes de la campanya amb #VoluntariatMataró.

La Festa del Voluntariat torna al Casal l’Aliança, el dia 1 de desembre per retre un sincer homenatge a totes les persones que posen el seu granet de sorra al llarg de l’any per fer acció voluntària. L’últim any i mig, on les mesures de restricció causades per la Covid-19 han condicionat les relacions socials, s’ha demostrat que l’acció voluntària és un camí necessari per arribar a qui més ho necessita. És per aquest motiu, que l’Ajuntament de Mataró vol agrair a les persones i entitats la seva implicació per fer de Mataró una ciutat més amable i solidària. La Festa, a banda de ser el reconeixement públic cap a les persones voluntàries de la ciutat, comptarà amb l’espectacle de circ del Circ Vermut, la projecció dels audiovisuals ‘Som les Entitats de Mataró. Coneixe’ns’ i moltes sorpreses més. És un acte obert a tothom.

Fem Voluntariat. Vine!

VÍDEO DE LA FESTA DE VOLUNTARIAT 2021