Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Actualització de les mesures Covid-19 per a la realització d'activitats de les entitats

Arran de la millora de les xifres de contagis per Covid, el PROCICAT ha actualitzat les mesures de prevenció i contenció de la pandèmia, sent menys restrictives per a l'activitat associativa. 

En els equipaments cívics es poden realitzar activitats cíviques i comunitàries presencials de grups, seguint l’aforament indicat, segons característiques de l’espai i de l’activitat. En les activitats de grups es recomana no fer-los molt nombrosos.

En termes generals, ja sigui en equipaments municipals o altres indrets de caire privat o públic, es poden organitzar activitats complint les condicions generals segons llicència d’activitats o d’ús.

•    Pel que fa a l'aforament cal seguir les indicacions segons la llicència, PAU (Pla d'Autoprotecció) o pla d’emergència. Si no hi ha problemes d’evacuació, en espais delimitats físicament, per exemple per cadires, no hi ha un mínim d'espai interpersonal. En espais no delimitats, caldrà mantenir els 2,5 m2/persona, per exemple en balls que es realitzen en espais diàfans.

•    Cal portar mascareta, sempre en espais interiors. Es recomana de portar-ne sempre a l’aire lliure i s’obliga en activitats  a l’aire lliure en què no es garanteixi la distància d'1,5 m, itinerants o que es facin en moviment. 

•    Cal garantir la ventilació, preferentment natural, mentre duri l’activitat. On no hi hagi ventilació natural, cal aplicar ventilació forçada mecànicament segons RITE (Reglament d'Instal•lacions Tèrmiques en els Edificis). En cas de no disposar de ventilació natural, mecànica o que aquest sistema no funcioni, no es pot realitzar l’activitat en aquest espai.

•    Pel que fa a la neteja i desinfecció, cal posar a disposició els mitjans necessaris, especialment, gel o aigua amb sabó a l’accés a l'activitat.

Per qualsevol dubte, les entitats podeu consultar els plans sectorials de la Generalitat.

En aquest enllaç del Portal d'Entitats trobareu més informació que es va actualitzant periòdicament.