Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Així va viure Cerdanyola l'encesa de llums nadalenques el passat 27 de novembre

L'encesa es va realitzar a tres punts de la ciutat de Mataró, iniciant el recorregut al Centre a la plaça Sant Anna, continuant a Cerdanyola a la plaça d’Isla Cristina i finalitzant a Rocafonda C. del Salvador.

El passat diumenge 27 de novembre del 2022, es va realitzar l'acte de la tradicional encesa de llums de Nadal la qual va comptar amb la participació d'alguna de les carrosses de la Cavalcada de Reis i va tenir la presència del personatge Tempus, que controla el temps durant el Cicle de Nadal i també van participar alguns infants i joves del barri de Cerdanyola.

L'encesa es va realitzar a tres punts de la ciutat de Mataró, iniciant el recorregut al Centre a la plaça Santa Anna, continuant a Cerdanyola a la plaça d'Isla Cristina i finalitzant a Rocafonda al C. del Salvador.

A Cerdanyola l'acte de l'encesa de llums es va integrar amb una iniciativa creativa de participació comunitària on infants i joves de diversos centres educatius van crear unes grues fetes de papiroflèxia i van escriure desitjos per la millora del barri els quals van construir per decorar la plaça on es va realitzar la Mostra d'Entitats de Cerdanyola al mes d'octubre.

Les grues són un tipus d'ocell de papiroflèxia, que provenen d'una llegenda del Japó la qual diu que qualsevol persona que faci mil grues de paper li serà concedit un desig.

Una nena japonesa, la Sadako Sasaki, es volia curar d'una malaltia que li va produir la radiació de la bomba atòmica d'Hiroshima. Una amiga li va aconsellar que podia fer 1000 grues de paper per curar-se, però la Sadako va voler aprofitar el seu desig també per a que tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Malauradament, la Sadako no es va curar i va haver d'aturar-se quan portava fetes 644. Però els seus companys de classe van arribar fins a les 1000 grues. I, d'aquesta manera, es van convertir en un símbol de pau a tot el món.

El Tempus va liderar l'encesa de llums de nadal i als infants i joves del barri amb el suport de l'Aula de Teatre van donar vida a les grues introduint una dansa a l'acte i llegint alguns dels desitjos i entregant les grues al Tempus i una grua gegant per a la ciutat.

Aquestes grues amb els seus desitjos arribaran fins a les carrosses de la cavalcada de reis mags d'Orient i les podran veure tots els infants de la ciutat el dia de la cavalcada.

A continuació podeu veure  un petit vídeo de l'acte i un recull de fotografies.

Encesa Cerdanyola 14.JPG

Encesa Cerdanyola 9.JPG

Encesa Cerdanyola 12.JPG

Encesa Cerdanyola 7.JPG

 

 

 

Galeria d'Imatges