Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Ajudes de la Generalitat destinades al món cultural per pal·liar els efectes de la crisi sanitària

La Generalitat de Catalunya ha obert dues línies de subvencions per a persones, empreses i entitats del sector cultural afectades especialment per les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària.

Una línia de subvencions, de l’Institut Català de les Empreses Culturals, té per objecte compensar les despeses de funcionament de les empreses i entitats culturals durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia. L’altra línia de subvencions, de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, té per objecte compensar les pèrdues per la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals amb motiu de la crisi sanitària esmentada.

Se'n poden beneficiar:

  • Treballadors autònoms, societats civils i mercantils, i entitats privades sense ànim de lucre, que el seu àmbit d'actuació principal tingui incidència a Catalunya, que realitzen activitats professionals, artístiques i tècniques remunerades.
  • Entitats sense ànim de lucre amb domicili a Catalunya que organitzen activitats culturals.

Per obtenir la condició de beneficiàries, les persones sol·licitants han d’acreditar de manera fefaent les activitats o espectacles culturals o els serveis per als quals havien estat contractades o als quals s’havien compromès. Les activitats que donen dret a la subvenció han d’haver estat cancel·lades per l’entitat o empresa organitzadora. L’import màxim de la subvenció és del 40% de l’import del caixet de cada espectacle o actuació.

Més informació clicant aquí.