Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Aquest Sant Jordi les entitats no podran posar parades de roses al carrer

Enguany, i a causa de la pandèmia, les entitats (associacions, fundacions, clubs esportius...) sense ànim de lucre no podran posar paradetes de roses al carrer. Així ho ha dictaminat el Procicat i l'Ajuntament de Mataró ha de vetllar pel compliment de les indicacions de l'òrgan competent en matèria de prevenció de la Covid-19, per tal de seguir la normativa de seguretat sanitària i contenir els contagis. 

El Pla específic de Sant Jordi del Departament de Cultura de la Generalitat indica que els municipis de més de 5.000 habitants només autoritzin a posar parades de roses i llibres als professionals, és a dir, les floristeries i llibreries degudament acreditades. Per tal de garantir la responsabilitat de la gestió dels espais, l’afluència de públic i donar resposta a qualsevol incidència, es recomana que la diada sigui exclusivament professional (parades de llibreters, editors i floristes agremiats i/o amb llicència principal o única d’activitat) en aquells municipis que comptin amb aquests establiments.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha treballat conjuntament amb els gremis i associacions que conformen la Cambra del Llibre i pel gremi de floristes de Catalunya de Catalunya per consensuar un seguit de recomanacions, mesures i paràmetres per celebrar Sant Jordi, a les llibreries i carrers d’arreu del país de manera segura, subjectes als protocols, restriccions i criteris sanitaris que determinin els Departaments de Salut i Interior en relació a la pandèmia de Covid-19.

Podeu consultar el document explicatiu del Pla específic de Sant Jordi 2021 de la Generalitat de Catalunya clicant aquí.