Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Campanya “Som les Entitats de Mataró. Coneixe'ns” per posar en valor el teixit associatiu de la ciutat

Aquest mes de juny s'ha posat en marxa la campanya de comunicació i promoció de les entitats de Mataró que sota l'eslògan “Som les Entitats de Mataró. Coneixe'ns” vol posar en valor el teixit associatiu existent a la ciutat. L'Agència de Suport i Serveis a les Entitats ha dissenyat aquesta campanya conjuntament amb el Grup Promotor d'entitats creat per buscar alternatives a la Mostra d'Entitats que se celebrava cada dos anys a la Plaça de Santa Anna, i que a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19 no es va poder celebrar l'any passat ni tampoc aquest.

El dia 12 de juny, a les 19 h, va tenir lloc l'acte “Retrobem-nos” a la carpa del Parc Central vell, on es va retre un petit homenatge a la tasca que duen a terme les entitats mataronines. Aquest darrer any i mig, les associacions, fundacions, clubs esportius... han demostrat que s'han sabut adaptar a les circumstàncies adverses amb les quals s'han trobat. A causa de la pandèmia, l'activitat associativa s'ha vist minvada i és per això que es va idear un espectacle dedicat a les entitats, on l'actor i cantant Rai Borrell va fer passar una bona estona als assistents a través del seu monòleg que inclou la interpretació musical i els tocs d'humor. Les entitats de Mataró hi van ser convidades i la reserva d'entrades es va poder realitzar des del Portal d'Entitats.

La campanya “Som les Entitats de Mataró. Coneixe'ns” posa les entitats al centre de totes les mirades, fent-les les veritables protagonistes. Durant aquest mes de juny s'han previst diferents accions de difusió de la campanya, Mataró Televisió emet unes càpsules audiovisuals on es visualitza la gran varietat d'entitats que hi ha a la ciutat. S'han enregistrat imatges de les entitats fent petites demostracions de la seva activitat, lluint els seus elements més representatius i identificables.

En total hi han participat una vuitantena d'entitats de tots els àmbits: cultural, social, esportiu, veïnal, educatiu, etc. Els membres de les entitats que apareixen en aquests vídeos també verbalitzen missatges que els són propis, que expliquen el sentit de la seva raó de ser, la passió que els uneix i que els empeny a continuar endavant. La campanya també es pot visualitzar al carrer, on s'han instal·lat imatges gràfiques en diferents elements com cartells, mupis, autobusos... A més, s'està difonent per les xarxes socials tot aquest contingut amb el hashtag #SomEntitatsMataró.


A través del Portal d'Entitats es pot trobar informació i el contacte de les més de 700 entitats que hi ha a la ciutat, així com una agenda d'activitats. En aquest web també es pot visualitzar tot el contingut elaborat per a la campanya. Des de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats s'ofereixen recursos de diverses tipologies i assessorament a totes les entitats que ho necessiten, i també a les persones que sol·liciten suport per a la creació d'una entitat.