Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Col·laborar amb la recuperació de la memòria històrica de Mataró

Fotografia: Arxiu Municipal de Mataró

L’Associació Memòria Històrica Gent Gran de Mataró convida les entitats de la ciutat a participar en el projecte de recuperació documental que impulsa. El seu objectiu és conèixer la història de Mataró, tot parlant de com fer que Mataró recuperi  la seva memòria.

Aquesta associació obre la porta a les entitats i persones que ho desitgin a participar un cop al mes a les trobades que realitzen de forma voluntària. Els agradaria arribar a més col·lectius ajudar a trobar documentació, fotografies, realitzar visites guiades per la ciutat i poder col·laborar amb instituts i escoles.

Trobareu més informació al web www.memoriagentgran.cat. La seva adreça electrònica és info@memoriagentgran.cat. Per conèixer millor el projecte cal posar-s'hi en contacte. 

El juny del 2001 es va constituir la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran dins del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró, que depèn del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró. L’objectiu d’aquesta comissió es transmetre la memòria del segle XX i propiciar el diàleg i el debat intergeneracional mitjançant l’apropament dels coneixements de la gent gran als joves i a la població en general. Cal ressaltar que la Comissió de la Memòria Històrica està formada per persones que formen part alhora del Consell Municipal de la Gent Gran. Es reuneixen un cop cada mes i  es un espai a on es fan diferents propostes sempre relacionades amb la recuperació de la memòria històrica de la ciutat de Mataró.