Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Com incorporar la perspectiva intercultural a les associacions?

(Font: Torre Jussana)

A Mataró hi coexisteixen una gran diversitat de cultures. A data 1 de gener de 2021, la població de nacionalitat estrangera suma un total de 22.937 habitants —el 16,99% de la població total de la ciutat—, 400 menys que un any abans. En el darrer any, les tres nacionalitats que més han augmentat el seu nombre d'habitants entre les més nombroses a Mataró són el Hondures (+139), Itàlia (+19) i Colòmbia (+16). A més, tres nacionalitats tenen un pes sobre el conjunt de la població de Mataró que supera l’1% del total: el Marroc (6,93%), la Xina (1,89%) i el Senegal (1,14%).

Analitzant les dades, es presenta doncs l'oportunitat d'incorporar la perspectiva intercultural en el dia a dia de les entitats per tal que esdevinguin agents de convivència i inclusió social.

Torre Jussana, en col·laboració amb el Programa Barcelona Intercultural, ha publicat la Guia d’Assessorament núm. 15: Com incorporar la perspectiva intercultural a les associacions, on hi trobareu una sèrie de conceptes a l'entorn a aquest fet (diversitat, identitat, igualtat de drets...) i també algunes de les pràctiques que pot dur a terme la vostra associació. Conèixer i reconèixer la diversitat per tal de posar-la en valor enfortirà l’associació de manera integral.

Podeu descarregar-la en el següent enllaç:

Guia d'Assessorament Núm. 15: Com incorporar la perspectiva intercultural a les associacions