Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Del 6 al 27 de març s'obre la convocatòria anual de subvencions per a les entitats de la ciutat

En el marc del Pla Estratègic de Subvencions, l’Ajuntament de Mataró ha publicat la convocatòria de subvencions 2023 per a les entitats de la ciutat que reuneixen els requisits per a sol·licitar-les en els àmbits de l'atenció social, les persones grans, la salut pública, la igualtat, joventut, ciutadania global, ensenyament, cultura i esports.

Es fan sessions informatives per donar recolzament a les entitats.
Es fan sessions informatives per donar recolzament a les entitats.

A la Seu Electrònica es poden consultar les bases reguladores de la convocatòria de subvencions. D’aquesta manera, des de l’Àrea de Serveis a la Ciutadania es preveu donar continuïtat al suport a les entitats de la ciutat.

Del 6 al 27 de març de 2023, les entitats inscrites en el Registre Municipal d'Entitats de la ciutat i que reuneixin els requisits poden sol·licitar subvenció a l'Ajuntament de Mataró.
Enguany hi ha 11 convocatòries diferents per un import de 419.577,41 € que són les següents:

-Programes de suport en l'àmbit de l'atenció social: 30.000 €
-Activitats per a persones grans: 9.000 €
-Foment dels programes i activitats de salut pública: 2.500 €
-Programes i activats que fomentin la igualtat de gènere i la visibiiltzació del col.lectiu LGTBI: 5.000 €
-Educació en el lleure 8.513,71 €
-Activitats per a Joves 5.963,70 €
-Accions d'educació per a la ciutadania global 15.000 €
-Casals d'Estiu 81.000 €
-Programes d'activitats culturals 40.000 €
-Activitats de Promoció Esportiva 213.600 €
-Activitats esportives extraordinàries 9.000 €

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats ofereix assessoraments i acompanyament a les entitats que ho necessitin. Enguany les sol·licituds s’han de presentar de forma telemàtica, tal com ja s’ha fet en les passades edicions. En aquest sentit, l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats facilita el procés a partir d’assessoraments i amb la publicació de guies amb els passos a seguir per realitzar la sol·licitud de manera telemàtica.

Sessions informatives
El dia 1 de març es realitzen dues sessions informatives presencials a l’Espai Gatassa, una en horari de matí, a les 11 h, i una de tarda, a les 19 h, dirigides a les entitats de la ciutat per facilitar informació sobre elements generals i específics de la convocatòria, requisits principals per participar, terminis de presentació i procediments de sol·licitud i de justificació.

També es posa a disposició de les entitats mataronines assessoraments presencials per acompanyar i explicar com tramitar la sol·licitud de manera telemàtica amb la finalitat de minimitzar els possibles efectes de l’escletxa digital. En aquestes sessions es mostra de manera pràctica com fer el tràmit i es resolen dubtes. Si l’entitat ho requereix, es realitza el tràmit in situ. Es pot demanar aquest assessorament a través del correu electrònic participacio@ajmataro.cat o el telèfon 937582692, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h.