Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Dues exposicions recullen les millors imatges del projecte Cuinem La Vida

La Biblioteca Antoni Comas acull aquesta mostra de l’1 al 22 de febrer, i l’Espai Gatassa ho farà del 25 de febrer al 4 de març

El projecte "Cuinem la Vida" s'ha dut a terme durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre del 2021 a l'Espai Gatassa (Cerdanyola) i a l'Institut Escola Àngela Bransuela (Rocafonda), amb sessions de cuina del Marroc, Senegal, República Dominicana, Xina, Argentina, Gàmbia, Andalusia i Catalunya.

Les millors imatges del projecte es poden veure a l’exposició instal·lada a la Biblioteca Antoni Comas, fins al 22 de febrer. A partir del 25 de febrer i fins al 4 de març es podrà veure a l’Espai Gatassa. En els dos territoris es realitzarà un acte on es convidarà tots els participants del projecte i se’ls farà lliurament d’un exemplar en paper d’aquest receptari que també es pot consultar online. En aquest llibret es recullen tots els plats cuinats que s'han elaborat, una eina molt útil i interessant que està a l'abast de la ciutadania que vulgui conèixer el projecte.

"Cuinem La Vida" neix amb l'objectiu d’oferir als participants un espai de trobada a partir de la cuina, per donar a conèixer aspectes culturals, socials, trajectòria, històries de vida, etc. de les persones de Mataró vingudes d’altres punts d'arreu del món i que ara comparteixen veïnatge. Així, a partir de la interrelació de persones de diferents orígens, s'ha mirat de fomentar la coneixença mútua i la cohesió social.

Durant el desenvolupament de les diferents sessions tots els assistents han participat en l'elaboració del plat de cuina i s'han relacionat entre sí. Un cop elaborat el plat, al voltant d'una taula, han dialogat, debatut i compartit les experiències sobre el país d’origen en qüestió. Hi han participat 130 persones que ha valorat molt positivament l'activitat.

El cicle "Cuinem la Vida" s'ha dut a terme amb la col·laboració de la Fundació Mescladís, entitat que promou la integració social de persones nouvingudes en tots els àmbits de la vida, i els dona eines per evitar el risc d’exclusió social.

Projectes com aquest es desenvolupen en el marc dels Plans d'Actuació Integral de Cerdanyola i de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador, i està emmarcat dins del Programa de comunicació en positiu i cura dels barris, elaborat en col·laboració amb les entitats del territori.