Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

El 30 de novembre arriba la Festa del Voluntariat per retre homenatge a les persones i entitats que realitzen acció voluntària

En el transcurs de l’acte, que se celebra al Cafè Nou, es farà lliurament de la segona edició dels Premis FEM Mataró 2030. La Festa del Voluntariat és l’acte central de la campanya ‘Viu el Voluntariat! que aplega fins al 18 de desembre una àmplia programació d’actes per posar en valor el voluntariat i animar a les persones a fer-ne.

El dimecres 30 de novembre a les 19 h se celebrarà la Festa del Voluntariat per retre homenatge a les persones que al llarg de l’any realitzen acció voluntària a la ciutat. L’Ajuntament de Mataró vol agrair a les persones i entitats la seva implicació per fer de Mataró una ciutat més cohesionada i solidària. Enguany, la festa tindrà lloc al Cafè Nou. 

La Festa del Voluntariat serà l’escenari del lliurament dels Premis FEM Mataró 2030. Aquests premis, que han arribat a la segona edició, tenen com a objectiu reconèixer i potenciar iniciatives d’innovació social de les entitats de Mataró que treballin per l’assoliment dels reptes de ciutat i potenciïn aliances sota un model de governança col·laborativa. Els Premis FEM Mataró 2030 tenen tres categories:

CATEGORIA 1. Premi a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària. Dotat amb un premi de 10.000 euros. El projecte ha de contribuir a organitzar activitats i impulsar dinàmiques en diferents sectors: esport, educació, comerç, etc. que ajudin a la inclusió social, a la igualtat d’oportunitats i a combatre les desigualtats mitjançant l'ocupació i/o l'enfortiment dels llaços comunitaris.

CATEGORIA 2. Premi a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat. Dotat amb un premi de10.000 euros. El projecte ha de contribuir i potenciar la formació i la capacitació de diferents col·lectius, en diferents sectors, i retenir el talent existent, aconseguint incrementar el capital cultural de les persones i que puguin desenvolupar-lo a la ciutat.

CATEGORIA 3. Premi a la millor iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones a nivell personal, de la ciutat i de l’entorn natural. Dotat amb un premi de 10.000 euros. El projecte ha de contribuir a millorar la salut de les persones a nivell físic i emocional,  a partir de la millora de la vida a l‘entorn urbà i natural a Mataró. El projecte pot desenvolupar accions orientades a la reducció de la petjada ecològica; la conservació i difusió del patrimoni natural, la biodiversitat i els ecosistemes terrestres i marins de la ciutat; la reducció de la contaminació; la transformació del model energètic i de mobilitat urbana; l’impuls de l’economia circular; la mitigació i adaptació al canvi climàtic; o la millora de l'educació i sensibilització ambiental de la ciutadania.

La Festa del Voluntariat comptarà amb l’espectacle de dansa urbana de la companyia Do Urban Dance, la projecció de dos audiovisuals i moltes sorpreses més. L’acte es podrà seguir en directe online a través de www.mataro.cat/youtube

La Festa del Voluntariat és l’acte central de la campanya ‘Viu el Voluntariat!, que del 10 de novembre al 18 de desembre aplega una àmplia programació d’actes per posar en valor el voluntariat i animar a les persones a fer-ne. Amb la del 2022, s’arriba a la setena edició de la campanya que cada any, i al voltant del 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, s’organitzen activitats per promoure’l. En aquest web es pot consultar tota la programació.

La campanya és possible gràcies a la tasca que realitza el grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró. Aquestes entitats són: Associació Contra el Càncer al Maresme, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundación Vicente Ferrer, Punt de Referència, Tecnocampus i l’SPAM (Societat Protectora d’Animals de Mataró), que enguany celebra el 50è aniversari.

Publicat a