Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

El 5 de novembre se celebra la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau, l’Escorxador, a la Llar Cabanelles

Ja hi ha nova data per a la celebració de la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador, serà el dissabte 5 de novembre, de 10 a 14 h, als jardins de la Llar Cabanelles (Ronda Alfons X número 73). L'anterior data es va haver d'ajornar a causa de l'alerta per fortes pluges.

Ja hi ha nova data per a la celebració de la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador, serà el dissabte 5 de novembre, de 10 a 14 h, als jardins de la Llar Cabanelles (Ronda Alfons X número 73). L'anterior data es va haver d'ajornar a causa de l'alerta per fortes pluges.

Aquest és un esdeveniment conjunt per mostrar a la ciutat la gran riquesa social, cultural i esportiva que existeix en aquest territori de la ciutat. La Taula d’Entitats dels barris de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador, amb la coordinació de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats, promouen aquesta Festa amb l’objectiu de crear sinèrgies que enriqueixin la convivència, amb un objectiu comú, la cohesió social i cultural. D’aquesta manera es recupera un acte tan emblemàtic com era la mostra d’entitats del territori, de la qual se’n va fer la darrera edició l’any 2015.

Càritas Diocesana ha cedit l’equipament per a la celebració d’aquest esdeveniment. Hi haurà paradetes informatives on les entitats podran mostrar la seva tasca i donar a conèixer les seves activitats i projectes. A banda de les entitats del territori, s’hi han volgut sumar també associacions d’altres barris o d’àmbit de ciutat.

Els participants a la Festa de les Entitats són: APAE Assoc. de Professionals Autònoms Europeus, AFA Escola Rocafonda, Assoc. Alba Maresme (Asalma), Assoc. Alfabet N'Ko, Assoc. Social i Cultural Badenya, Assoc. Cultural Llibre Viu, Assoc. Cultural i Social Iqra, Assoc. Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix, Assoc. Veïnal del Palau, Assoc. Vidre Bufat Mataroní, Casal del Barrio de Cerdanyola, Centre de Formació d'Adults Can Noè, Biblioteca Antoni Comas, Càritas Interparroquial de Mataró, Casal de la Gent Gran de Rocafonda, Centro Cultural Rocafonda, Club BMX Mataró, Club de Petanca Roca-Palmera, Coral Primavera per La Pau, Creu Roja Mataró, Espai Jove de Rocafonda-El Palau, Projecte Totes Plegades.

Al llarg del matí, entre d’altres activitats es podrà gaudir del racó de contes per als més petits de la mà de la Biblioteca Antoni Comas, l’Espai Jove de Rocafonda-El Palau ha programat un taller per estampar bosses i un altre de xapes, l’Associació Asalma farà recollida solidària d’aliments per a les persones sense recursos, per a la qual cosa es demana la col·laboració dels assistents portant amb aliments de data de caducitat llarga (paquets de llegum, d’arròs, brics de llet, galetes, etc.) També el Club BMX ha preparat un circuit de bicicletes, per poder participar-hi cal portar la bici i el casc. L’entitat Llibre Viu oferirà intercanvi de llibres i el Club de Petanca Roca-Palmera una demostració de joc i ensenyaran a tothom qui ho vulgui a practicar la petanca.

A l’escenari, es podrà gaudir d’exhibicions variades: danses africanes de l’Associació Badenya, balls variats del Centro Cultural Rocafonda, ball en línia del Casal de la Gent Gran de Rocafonda i del Parc de Rocafonda, zumba infantil i d’adults de l’Associació Veïnal del Palau, el ball de les colles geganteres i de les capgrosses de Rocafonda de la mà de l’Associació Veïnal de Rocafonda, l’Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix i l'actuació de playback del Casal del Barrio de Cerdanyola, cantada de la Coral Primavera per la Pau, entre d'altres. Es preveu també la presència del Sr. Carlos Umaña de l’ICAN que farà un petit discurs del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears. Ell és el representant de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, a la qual l’Ajuntament de Mataró hi dona suport.