Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

El Lecxit torna a Mataró aquesta tardor

Mataró recuperarà aquesta tardor el programa Lecxit, una iniciativa de la Fundació Bofill que té l’objectiu d’impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants. El programa, destinat als nens i nenes de 4t de Primària, és possible  gràcies a la col·laboració entre les escoles, les biblioteques locals i les persones voluntàries, que acompanyaran cada infant de manera individual una hora a la setmana per encomanar-los la seva passió lectora.

El Lecxit, que viurà la seva sisena edició a la nostra ciutat després del parèntesi de 2021 per culpa de la pandèmia, se celebrarà d’octubre a maig, coincidint amb el curs escolar, i comptarà amb la participació de trenta alumnes, cinc per cadascun dels sis centres que hi col·laboren: Montserrat Solà, Josep Manuel Peramàs, Joan Coromines, Cor de Maria, Germanes Bertomeu i Josep Montserrat. Aquestes dues darreres escoles ja van prendre-hi part en l’edició de 2020.

Els nens i nenes que participin en el programa es repartiran entre les biblioteques Pompeu Fabra, Antoni Comas i Popular. Els voluntaris, que han de ser majors de 16 anys, tenir passió per la lectura i tenir empatia amb els infants, els acompanyaran en aquest camí pel món de la lectura perquè esdevinguin lectors orgullosos, segurs, entusiasmats amb l’aprenentatge i preparats per a l’èxit educatiu i social.

El Lecxit, que al llarg de la seva trajectòria ha reunit a gairebé dos mil voluntaris i ha comptat amb la participació de 295 centres educatius i entitats socials de tot Catalunya, va arribar a un total de 22 nens i nenes de Mataró en l'edició de 2020. Si voleu fer-vos-en voluntari o voluntària, trobareu més informació aquí.