Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

El Maig Intercultural posa l’accent en el feminisme i la interculturalitat

Entorn del 21 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el Consell Municipal per la Solidaritat i l’Educació per la Ciutadania Global proposa un programa d’activitats dirigides a tota la ciutadania per crear una societat més justa i pròspera on la igualtat d’oportunitats sigui la base dels seus fonaments. A causa de la situació sanitària, moltes de les activitats es faran de manera virtual, es podran seguir a través dels mitjans audiovisuals disponibles i també n’hi haurà de presencials amb control de l’aforament.

La programació vol oferir a la ciutadania l’escenari ideal per compartir la gran riquesa i diversitat cultural present a Mataró. Enguany el tema central és el feminisme i la interculturalitat entenent que cal tenir una mirada intercultural quan parlem des del feminisme, i les idees que persegueix. 

L’obra de teatre “No es país para negras” centrarà l’activitat del 21 de maig, amb la història de les dones negres a l'estat espanyol. El Teatre Monumental acollirà aquesta peça teatral a partir de les 20h a la que es pot assistir gratuïtament però amb invitació prèvia.

També s’han programat hores del conte amb temàtiques que giren al voltant dels feminismes i la interculturalitat, la presentació del llibre “Veus sense refugi” d’Anna Cabot i Badia Bouia i una taula rodona que es podrà seguir per Mataró Audiovisual el 19 de maig a les 21 h.

La xarxa d’Espais Joves de la ciutat tenen un paper destacat en la programació d’aquest Maig Intercultural oferint als i les joves diferents propostes com són un scape room, la creació d’un mural o l’estudi via stories d'Instagram a @mataro_jove de la resposta davant diverses afirmacions que inclouen estereotips i prejudicis. En aquesta activitat els i les joves obtindran una puntuació de la quantitat d'assumpcions errònies que poden tenir des d'una perspectiva interseccional. 

L'aualé és un joc d'estratègia amb molta tradició arreu del món i és un joc d'origen africà. De manera semblant a altres jocs com els escacs o les dames, dos jugadors s'enfronten amb quaranta-vuit fitxes (llavors) en un tauler rectangular. L'objectiu és obtenir més llavors que l’oponent. A Mataró, ja fa 19 anys que se celebra el torneig d’Aualé entre diferents escoles, durant el mes de maig, en el marc del Maig Intercultural. Aquest 2021 no es podrà celebrar a causa de la Covid-19, però les diferents escoles de la ciutat (els cursos de 5 i 6è de primària) faran un concurs de construcció d’aualés i de la dansa de la cançó Fatou Yo, i durant la setmana del 17 al 21 de maig jugaran competint els alumnes de cada classe.

Podeu consultar tota la programació del Maig Interculturant clicant en aquest enllaç