Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Els Centres Cívics acullen una exposició sobre l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús

La mostra es podrà veure fins al 17 de maig a diferents centres cívics de la ciutat: Molins, Cabot i Barba i Boet. L’exposició es complementarà amb conferències relacionades amb la temàtica de la mostra.

L’exposició presenta els 19 projectes actius d’habitatge cooperatiu a Barcelona i explica els criteris bàsics d’aquesta modalitat immobiliària que, a diferència dels models convencionals, fomenta la vida comunitària i el suport mutu i produeix un impacte positiu a l’entorn on s’ubica.
 
La singularitat d’aquesta modalitat és que la propietat és col·lectiva i les persones associades de la cooperativa tenen el dret d’ús indefinit d’un dels habitatges. El model, al ser sense ànim de lucre i autogestionat per les sòcies, acaba esdevenint més assequible, estable i inclusiu. A més, la cooperativa acompanya en els diferents cicles de vida a les persones, evitant-ne la soledat i l’individualisme. Aquest concepte d’habitatge frena l’especulació i impossibilita la generació de plusvàlues o el lucre individual. Les persones sòcies poden fer ús indefinit del seu habitatge i dels espais comunitaris i, en cas de deixar la cooperativa, recuperen l’aportació inicial.
Habitatge cooperatiu.Dates visita guiada 2setmana.png
 
 
 
L’exposició es complementarà amb una xerrada a cada territori:
• 10 d’abril a les 19h al Centre Cívic Molins.
• 14 de maig a les 18 h al Casal de la Gent Gran del Pla d’en Boet al Centre Cívic del Pla d’en Boet. Inscripció

Galeria d'Imatges