Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Es publica el receptari del projecte Cuinem La Vida

El projecte Cuinem la Vida s'ha dut a terme durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre del 2021 a l'Espai Gatassa (Cerdanyola) i a l'Institut Escola Àngela Bransuela (Rocafonda), amb sessions de cuina de Marroc, Senegal, República Dominicana, Xina, Argentina, Gàmbia, Andalusia i Catalunya.

La proposta neix amb l'objectiu d’oferir als participants un espai de trobada a partir de la cuina,  per donar a conèixer aspectes culturals, socials, trajectòria, històries de vida, etc. de les persones de Mataró vingudes d’altres punts d'arreu del món i que ara comparteixen veïnatge. Així, a partir de la interrelació de persones de diferents orígens, s'ha mirat de fomentar la coneixença mútua i la cohesió social.

Hem elaborat un receptari on es poden trobar totes les receptes dels plats que s'han elaborat, una eina molt útil i interessant que està a l'abast de la ciutadania que vulgui conèixer el projecte. També es farà lliurament d'un exemplar en paper a cadascuna de les persones que hi han assistit. 

RECEPTARI

Durant el desenvolupament de les diferents sessions tots els assistents han participat en l'elaboració del plat de cuina i s'han relacionat entre sí. Un cop elaborat el plat, al voltant d'una taula, han dialogat, debatut i compartit les experiències sobre el país d’origen en qüestió.

El cicle Cuinem la Vida s'ha dut a terme amb la col·laboració de la Fundació Mescladís, entitat que promou la integració social de persones nouvingudes en tots els àmbits de la vida, i els dona eines per evitar el risc d’exclusió social.

Projectes com aquest es desenvolupen en el marc dels Plans d'Actuació Integral de Cerdanyola i de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador, i està emmarcat dins del Programa de comunicació en positiu i cura dels barris, elaborat en col·laboració amb les entitats del territori.