Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Inici del projecte "Oficis de qualitat amb persones acreditades"

Projecte impulsat per la FAGEM (Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme) amb la col·laboració d'AMITS (Associació de Mestres Industrials i Tècnics Superiors), FESITEL (Federació d'Empresaris del Sector Industrial Telecomunicacions i Electrònica) i AAPHMC (Associació Artesana de Perruqueries d'Home de Mataró i Comarca).

El projecte "Oficis de qualitat amb persones acreditades" és un dels guanyadors dels Premis FEM Mataró 2030 edició 2023. Va ser el guanyador de la CATEGORIA 2. Premi MATARÓ, CIUTAT DEL TALENT a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent.

Aquest projecte vol incidir en la importància que tots els oficis estiguin portats a terme per persones professionalment acreditades, la realitat és que les persones que volen acreditar-se es troben amb un camí molt feixuc. Aquest projecte pretén fer-los el camí més fàcil.

Una de les accions del projecte és donar a conèixer al teixit empresarial els avantatges i la necessitat de les acreditacions professionals i ho faran a través d'una jornada que tindrà lloc el pròxim dilluns 15 d'abril, d'11 h a 13 h, a la seu de la FAGEM.

Objectius de la xerrada:

Aquesta xerrada està enfocada a explicar en què consisteix el procés d'acreditació professional, com inscriure's i quins beneficis té per a les persones que decideixin fer el pas.

El procés d'acreditació professional està pensat per a totes aquelles persones que tenen habilitats professionals obtingudes per anys de pràctica laboral i volen obtenir un certificat que ho acrediti.

Validesa de l'acreditació: El procés d'acreditació de competències professionals prové d'una directiva Europea i és una iniciativa del Ministeri d'Educació i Formació Professional que permet obtenir un certificat oficial que reconeix el que sap fer un professional.

Aquest certificat té validesa en tot el territori nacional i permet accedir a cursos de formació professional o a proves lliures per obtenir un títol. A Catalunya el procés depèn de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.