Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

L'1 de juliol el Parc de Cerdanyola acull la presentació de Pessics de Memòria

Banner de la presentació
Banner de la presentació

El proper dissabte 1 de juliol, el Parc de Cerdanyola serà l'escenari de la presentació de les tres càpsules audiovisuals que expliquen diferents aspectes de la història del barri de Cerdanyola, resultat del projecte comunitari Pessics de Memòria.

Emmarcat en Barris i Comunitats, Motors de Transformació Social, impulsat per la Diputació de Barcelona, el projecte s'ha posat en marxa amb l'objectiu de millorar el barri de Cerdanyola a partir de la cohesió de les persones que hi conviuen i s'ha tirat endavant a partir de la nova gestió del Centre Cívic Espai Gatassa, com a centre de dinamització del barri, amb la participació activa del teixit associatiu i les persones interessades a títol individual.

El desenvolupament de l'acte serà el que segueix:

  • a les 19h Parc de cerdanyola, construcció d'un mural comunitari, el qual infants i persones veïnes hi poden participar activament.

  • a les 22h, presentació dinamitzada de Pessics de Memòria, amb la projecció de les tres càpsules audiovisuals que des de diferents perspectives expliquen les característiques d'aquest barri de Mataró.

En el transcurs de l'acte es podran visionar les tres primeres càpsules que s'han elaborat:

  • Naixement d’un barri, que fa referència a la construcció i naixement de Cerdanyola.

  • Moviments socials, la història del desenvolupament del barri, a partir dels nuclis socials des dels que es va fer front a les seves principals necessitats.
  • Evolució de l'educació, explica el procés d’alfabetització i la construcció de les escoles al barri.

Pessics de memòria s'ha concebut amb un treball comunitari per crear unes càpsules audiovisuals que ajudin veïns i nouvinguts a recollir la memòria col·lectiva que reflecteixi els orígens i l'evolució d'un barri des dels inicis del segle XX, amb intenció transformadora de promoure la inclusió i cohesió social i enfortir els membres de la comunitat a través del coneixement de la seva pròpia història. El Projecte Pessics de Memòria és una proposta d’acció comunitària construïda col·lectivament, amb ciutadania activa del propi barri, creada de forma col·laborativa.

En el projecte han participat el Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola integrat per l’Ajuntament de Mataró, l’Associació Cultural de Cerdanyola i l’Associació de Veïns de Cerdanyola, així com l'historiador i veí de Cerdanyola, Victor Ligos, a més d'altres persones veïnes del barri i TecnoCampus, amb el suport de l'Agència de Suport i serveis a les Entitats de Ajuntament de Mataró.