Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

L’Ajuntament, Enlleura't i Barça Activa’t posen en marxa un projecte d’empoderament per a joves i adolescents al barri de La Llàntia

Es farà a la Pista Poliesportiva de La Llàntia el proper curs, des de l’octubre del 2024 fins al maig del 2025. Està dirigit a joves d’entre 12 i 16 anys perquè a través de l’esport, d’un seguiment comunitari i del seu itinerari formatiu puguin empoderar-se i desenvolupar el seu camí de vida. El projecte es fa gràcies a la Fundació Barça, la Diputació de Barcelona, l’Associació Enlleura’t i diferents serveis municipals.


Els joves d’entre 12 i 16 anys que vulguin participar en el projecte d’empoderament del jovent i l’adolescència “Barça Activa’t” es poden inscriure’s de forma gratuïta a través d’aquest formulari o al correu electrònic mataroactivat@gmail.com

Les activitats es faran del mes d’octubre 2024 i fins al maig del 2025 a la Pista Poliesportiva la Llàntia, els dimarts i dijous, de 18 a 20 h. Es faran diferents tipus d’esport amb la metodologia SportNet, basada en el joc, l’activitat física i l’esport com a elements d’inclusió social i de reducció de les desigualtats de gènere.

De forma quinzenal es faran tallers d’estudis on els joves treballaran com desenvolupar eines d’estudi, organització i èxit en el seu itinerari formatiu. En el tercer trimestre es faran petites activitats comunitàries per poder-los vincular a les diferents entitats del territori.

Aquest projecte es porta a terme gràcies a l’impuls de l’Agència de Suport a les Entitats, Esports i la Xarxa d’Espais Joves de Joventut de l’Ajuntament de Mataró, l’Associació Enlleura’t i el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Barça.

Hi ha 30 places per aquest projecte que forma part de l’Agenda Urbana Mataró 2030 en la línia d’activació dels espais públics, és una actuació concreta del Pla Jove X Mataró 2023-2027 i s’emmarca en el Pla d’Igualtat de Gènere per la ciutadania de la ciutat.