Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

La ciutadania tria cinc dels divuit projectes dels Pressupostos participatius

S’han registrat 1.649 vots i els projectes escollits suposaran una inversió d’1.470.317,73 euros.

La votació dels Pressupostos participatius s’ha realitzat per decidir en quines de les divuit propostes  finalistes s’invertiran 1,5 milions d’euros del pressupost municipal per als anys 2023 i 2024.

Les votacions s’han fet en dues fases: una primera des del 19 d’octubre fins al 9 de novembre,  i  un termini complementari per a les votacions online que es va obrir  del 14 al 16 de novembre després que s’haguessin detectat possibles dificultats a la plataforma Decidim en el procés de registre necessari previ a fer la votació.

Al llarg de tot el procés s’han recollit 1.649 vots emesos per la ciutadania   empadronada a Mataró major de 16 anys i que s’han dut a terme tant de manera online a la Plataforma Decidim www.decidimmataro.cat com en els diferents punts d’informació i votació presencials habilitats arreu de la ciutat. En el primer període de votacions es van recollir 1.515 vots, mentre que en el complementari es van sumar 134 vots online més. El període extraordinari de votacions no ha fet variar el resultat de les propostes més votades.

Els projectes més votats que han pogut entrar en la selecció final sense superar el total d’1.500.000€ són aquests:

 

  1. Aparcaments gratuïts

Habilitar espais disponibles com aparcaments gratuïts a diferents zones de Mataró,  prioritàriament al centre i nord de la ciutat. També es proposa l’adequació de 33 places d’aparcament de vehicles en superfície  amb anivellament del terra, enllumenat i marcatge de places.

Cost 200.000 euros.

 

  1. Passos de vianants intel·ligents

Instal·lació de passos de vianants, formats per plaques lumíniques interconnectades entre si que s’activen amb un sistema de control de presència de persones.

Cost 70.317,73 euros.

 

  1. Adaptar les escoles al canvi climàtic

Transformar les escoles en espais de refugi climàtic implementant solucions com zones d’ombra, vegetació o fonts d’aigua, per combatre la calor als patis.

Cost 750.000 euros.

 

  1. Instal·lació d’horts urbans

Entre els carrers de l’Estadi i el de Mare de Déu de la Cisa es farà un tancat perimetral,    instal·lació d’una xarxa d’aigua per al reg, delimitació de parcel·les i instal·lació d’un WC automàtic.

Cost 350.000 euros.

 

  1. Millores al Parc del Turó de Cerdanyola

Arranjament dels accessos i millora dels recorreguts, el mobiliari, les tanques i la senyalització.

Cost 100.000 euros.

 

La suma d’aquests cinc projectes  ascendeix a 1.470.317,73 euros. La Comissió Especial d’Organització es reunirà properament per valorar el procés d’aquesta edició dels Pressupostos participatius i decidir consensuadament el destí d’aquest romanent de 29.682,27 €.

Publicat a