Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

La ciutat acull les campanyes de donació de plasma als Centres Cívics

Els propers 8 i 22 de febrer, el Centre Cívic Molins, acollirà la jornada de donació

L’Ajuntament de Mataró ha posat a disposició del Banc de Sang els centres cívics dels diferents barris de la ciutat perquè es puguin dur a terme les campanyes de donació. D’aquesta manera es pretén apropar i facilitar la donació de plasma als mataronins.

Els propers 8 i 22 de febrer, el Centre Cívic Molins, situat al carrer de Nicolau Guañabens 23, acollirà la jornada de donació de plasma. Les persones interessades es poden inscriure per demanar cita prèvia en el següent enllaç. L’horari de donació és de 9 a 14 h i de 16 a 21 h. 

El plasma és un component de la sang que és essencial per produir medicaments per al tractament de diverses malalties on hi ha  dèficit d’unes proteïnes plasmàtiques, les quals són vitals per processos tan importants com defensar l’organisme de les infeccions i la coagulació de la sang. Hi ha persones que tenen malalties per dèficit d’aquestes proteïnes plasmàtiques, com per exemple diferents immunodeficiències, l’hemofília, l’emfisema hereditari, el mieloma múltiple, etc. L’única manera d’obtenir el tractament per a aquests malalts és a partir de la donació de plasma i per això és tant important sensibilitzar a la població d’aquest tipus de donació.

La donació de plasma consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies mitjançant un separador cel·lular, retenir el plasma i retornar aquestes cèl·lules. Com que el plasma és majoritàriament aigua, la recuperació del donant és molt ràpida i les donacions es poden fer cada 15 dies.