Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

La TEC i els centres educatius de Cerdanyola continuen fent comunitat

El divendres 16 de desembre, a les 10 hores, la Plaça de l’Onze de Setembre acollirà l’acte Què desitges per a Cerdanyola?, organitzat per la Taula d'entitats de Cerdanyola, conjuntament amb els centres educatius del territori.

El divendres 16 de desembre, a les 10 hores, la Plaça de l’Onze de Setembre acollirà l’acte Què desitges per a Cerdanyola?, organitzat per la Taula d'entitats de Cerdanyola, conjuntament amb els centres educatius del territori.

 

La iniciativa es presenta com una continuació de la iniciativa que es va emprendre el mes d'octubre amb motiu de la XIII Mostra d’entitats de Cerdanyola, en la que amb la participació dels centres educatius i entitats de Cerdanyola van dissenyar i crear unes grulles de papiroflexia en les que els escolars van escriure els seus desitjos per a la comunitat.

Un cop passada la festa, els membres de les diferents entitats que formen part de la Taula d’Entitats de Cerdanyola van manifestar el seu agraïment i satisfacció per haver unit esforços les escoles i instituts del barri en l’organització de la XIII Mostra d’entitats de Cerdanyola i, així mateix, alhora van expressar la seva intenció de continuar compartint projectes i d’organitzar conjuntament nous actes, amb els que els infants, els joves i les entitats, en tant que són col·lectius d’aprenentatge mutu, puguin generar vincles més forts i permanents en el treball comunitari.

 

Així, en la proximitat de les festes nadalenques, l’acte del dia 16 de desembre consistirà en la lectura dels desitjos que els infants i joves van escriure dins les grulles que ja van elaborar per decorar la Mostra, arrodonint l'acte amb una cantada de cançons per part dels mateixos participants. 

I, tancant l'acte, es penjaran grulles amb desitjos comunitaris a l’arbre de les entitats, situat al davant del Centre Cívic de Cerdanyola.

La idea dels desitjos escrits a les grulles de paper neix de l'antiga llegenda japonesa Senbazuru, la qual diu que qualsevol persona que faci mil grulles de paper li serà concedit un desig. Aquesta llegenda es va convertir en un símbol de la pau. D’aquesta forma, tant els centres educatius com les entitats han escrits desitjos conjunts pel barri en una mateixa acció.

Participaran a l'acte:

Assoc. AJII / Assoc. Cultural Islàmica Annour / Assoc. Cultural de Cerdanyola / Assoc. cultural i recreativa casal del Barrio / Assoc. Cultural i Social Badenya / Assoc. de veïns Cerdanyola / Assoc. Guineans i Amics del Maresme / Assoc. Hidaya / Assoc. Jama Kafo / Assoc. Jimayoor / Assoc. Montse Mompart / Assoc. Murciana Virgen de las Maravillas / Assoc. Sandaga / Assoc. Tambacounda / Casa de Andalucía / Club d’Escacs Cerdanyola / Escola Camí del Cros / Escola Camí del Mig / Escola Josep Manuel Peramàs / Espai Gatassa / Espai Jove Cerdanyola / Fundació Maresme / Hermandad Nuestra Sra. del Rocio / IE Mar Mediterrània / Institut Josep Puig i Cadafalch / MAT – PES Salesians Sant Jordi.