Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Mataró acull la 17a Trobada de Punts del Voluntariat de Catalunya

El 5 de juliol va tenir lloc a Mataró la 17a Trobada de Punts del Voluntariat de Catalunya, on hi van assistir representants de diferents municipis que gestionen el voluntariat i l'associacionisme. La jornada es va desenvolupar al Centre Cívic Cabot i Barba durant tot el matí. 

La regidora delegada de Relacions amb la ciutadania, entitats i equipaments de proximitat, Marisa Merchán, i la Directora General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, Cesca Domènech, van obrir la jornada agraint a tots els Ajuntaments participants la seva tasca. 

Al llarg de la trobada, es van poder compartir experiències i projectes, posar en conjunt vivències i traçar estratègies conjuntes, en definitiva, seguir impulsant i ampliant la Xarxa local de Punts del Voluntariat arreu de Catalunya. Des de Mataró, que en aquesta ocasió vam ser la ciutat amfitriona, vam poder explicar el model de gestió del Punt del Voluntariat i experiències rellevants, com el projecte Lecxit i el projecte de custòdia del niu de la tortuga babaua que va arribar a la nostra platja l'any 2018. A més, el Punt del Voluntariat del Consell Comarcal del Segrià va oferir l’explicació del projecte “Viu l’Associacionisme”. Per part de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària es van exposar les novetats en l'àmbit de la legislació de l'associacionisme i voluntariat que està treballant la Generalitat de Catalunya. Després de les ponències, els assistents van poder gaudir d'una visita cultural a la Nau Gaudí.

La 17a Trobada de Punts del Voluntariat de Catalunya va permetre aprendre, debatre, reflexionar i avançar conjuntament. D'aquesta manera, els diferents municipis participants van poder conèixer les realitats de tots els territoris.

Des del Punt del Voluntariat de Mataró, s'ofereixen diferents crides per a les persones que estiguin interessades en realitzar voluntariat. Es poden consultar clicant al botó que trobareu a continuació:

CRIDES DE VOLUNTARIAT