Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Mataró ofereix activitats esportives i de lleure per a infants, joves i famílies durant tot l’estiu a diferents barris de la ciutat

Del 25 de juny i fins al 7 de setembre, els infants i joves i famílies podran fer gratuïtament tot tipus d’activitats que s’han programat sota el nom de Diver Estiu. En aquesta edició s’amplia l’oferta d’activitats que s’ofereixen des del teixit associatiu mataroní i també la tipologia d’activitats. Tallers, circ, esports, espectacles i moltes propostes en horari de tarda que es faran a a la Xarxa de Biblioteques, parcs, escoles, centres cívics, espais joves i instal·lacions esportives de tota la ciutat.

El tret de sortida de la programació està previst pel 25 de juny, a partir de les 18.30 h, al Parc de Cerdanyola on es farà la presentació de la programació del Diver Estiu amb actuacions musicals a càrrec dels joves de l’Espai Jove La Llàntia, el grup The New Generations + Grup Mango Mango, sorgits de la iniciativa de creació per a joves 0830X, i un taller de manualitats a càrrec d’una col·laboradora de l’Espai Gatassa. El mateix dia, de forma paral·lela, hi ha un taller de circ al Parc Central, com construir una cabana de lectura a la Biblioteca Pompeu Fabra i l’activitat Animalia al Parc de Rocafonda.
 
El resultat de la programació ha estat fruit del treball col·laboratiu amb les entitats de la ciutat. En aquesta ocasió s’ha realitzat una crida al teixit associatiu per participar en aquest projecte i s’han sumat més d’una desena d’entitats.
 
Aquesta varietat i simultaneïtat d’activitats durant l’estiu, del 25 de juny i fins al 7 de setembre, són una tònica durant totes les setmanes de la programació. La única excepció és la setmana de Les Santes quan la programació del Diver Estiu s’atura fins a la seva represa.
 
Com a novetat destacar l’activitat "Flors i colors. A Cerdanyola fem Santes!" de preparació de la decoració de l’acte de Requisits de Santes, taller que dinamitzarà la Carla Trabal Fàbregas, guanyadora del cartell del 8 de març. Destacar també que la programació ha estat pensada perquè sigui accessible per a persones amb discapacitat intel·lectual i física.
 
El Diver Estiu és una iniciativa que s’ha ampliat aquest estiu pel que fa a indrets arribant al barri del Pla d’en Boet, la zona Nord de la ciutat, el centre i l’Havana i pel que fa a la quantitat i varietat d’oferta de propostes. L’objectiu és treballar en la igualtat de condicions per a tots els infants i joves de la ciutat perquè puguin tenir activitats d’educació en el lleure durant les vacances escolars.
 
Les activitats es faran a la xarxa de Biblioteques de la ciutat, a l’Escola Camí del Mig, La Llàntia, Rocafonda i l’IE Mar Mediterrània, Espai Gatassa. Pel que fa a l’espai públic hi haurà propostes als Jardins de l’Escorxador, al Parc Central, Parc de Cerdanyola, Parc dels Garrofers, Parc de Rocafonda, plaça d’Antonio Machado, Passatge de Can Marfà i plaça de l’Havana. També es fan servir instal·lacions esportives com són el Camp Municipal de Futbol de Camí del Mig, de Futbol de Rocafonda, la Pista Municipal Remigio Herrero, la Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia, el Poliesportiu Municipal Eusebi Millán., el parc de cal·listènia Josep Tarradellas, el parc de cal·listènia del Parc de Rocafonda, els Espais Joves de Cerdanyola, Rocafonda-El Palau, La Llàntia i Pla d’en Boet, la deixalleria de Pla d’en Boet i La Llàntia, el Casal Municipal de la Gent Gran de Cirera, la Xarxa d’Equipaments Cívics, l’Espai Mataró Connecta i la Nau Minguell.