Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

NEIX QUI ÉS QUI. Relats de PERSONES VEÏNES de Cerdanyola.

El propòsit és treballar per la generació d’espais de trobada interculturals i intergeneracionals que facilitin el procés de coneixement, reconeixement i inclusió entre el veïnat del barri i conèixer narratives personals enriquidores i positives, per tal de potenciar el sentiment de pertinença al barri.

Cartell de Qui és qui
Cartell de Qui és qui

Aquest mes d’abril l’Espai Gatassa mostra QUI ÉS QUI, un projecte que promou fomentar la cohesió veïnal, a partir del coneixement de les persones que viuen a Cerdanyola.

QUI ÉS QUI és una proposta d’acció comunitària en la que hi participa l’Associació de Veïns i Veïnes de Cerdanyola, l’Associació Cultural Virgen de las Maravillas, l’Associació Jama Kafo, Foto Genia, veïns i veïnes del barri a títol particular i l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats de l’Ajuntament de Mataró. La iniciativa s’emmarca en el projecte Barris i Comunitats, motors de Transformació Social, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

En aquesta primera fase del projecte QUI ÉS QUI es dona veu a vint persones veïnes de Cerdanyola, a través de les quals ens apropem a les seves històries de vida, professionals, els seus entorns, anècdotes, records i la percepció que tenen sobre el barri on viuen. A partir de l’11 d’abril tindrem l’oportunitat de poder conèixer-les.

Setmanalment, es compartiran dos testimonis de vida de les persones veïnes de Cerdanyola. Aquestes es publicaran al web: www.entitatsmataro.cat/espai-gatassa-1/qui-es-qui. Posteriorment l’Espai Gatassa acollirà una exposició amb el conjunt de participants i els seus retrats personals.

El projecte neix de la necessitat de cercar propostes imaginatives que ajudin a cohesionar les persones del barri, a partir del coneixement de la seva pròpia trajectòria vital. Per arribar a crear un escenari de millora del barri, el projecte dona a conèixer el perfil de diferents persones que viuen a Cerdanyola, algunes vingudes de diferents indrets del món, altres nascudes al barri, amb diferents professions i diferents històries personals de superació. A través d’una conversa amb elles, es fa un retrat de la diversitat de les persones que viuen al barri de Cerdanyola.

Des del reconeixement i el valor de la tasca que duen a terme amb la voluntat d’apropar totes les persones que viuen al barri, el propòsit de QUI ÉS QUI és treballar per la generació d’espais de trobada interculturals i intergeneracionals que facilitin el procés de coneixement, reconeixement i inclusió entre el veïnat del barri i conèixer narratives personals enriquidores i positives, per tal de potenciar el sentiment de pertinença al barri en positiu.

Els protagonistes expliquen històries vitals enriquidores amb un punt en comú: Cerdanyola. Cada persona té una història per explicar i, malgrat la diversitat de gènere, origen, edat, etc. sempre hi ha punts en comú i, per sobre de tot, un escenari comú: el barri de Cerdanyola on viuen, creixen i treballen. Totes són històries interessants que passen a prop de nosaltres, i el seu coneixement i difusió de ben segur ajuda a la cohesió entre persones veïnes.

El cartell per a la difusió del projecte ha estat dissenyat per en David Alcalà, dissenyador gràfic veí del barri, un dels perfils que es pot trobar a Qui és qui i el seu alumne Martí Joan Campanya Valero.

Cartell de Qui és qui

Galeria d'Imatges