Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Participació de les entitats a ‘Mataró s’enlaira’

Mataró s’enlaira, la programació cultural que tindrà lloc en les dates principals de Les Santes d’enguany, està oberta a les propostes d’entitats i empreses culturals de la ciutat. Del 25 al 27 de juliol, l’Ajuntament de Mataró ofereix 8 escenaris distribuïts per la ciutat, on s’hi podran realitzar les actuacions escèniques suspeses a causa de la pandèmia i aquelles que permetin mostrar l’activitat habitual de les entitats.

Les propostes es poden presentar fins al 22 de juny al portal web de Tràmits de l’Ajuntament de Mataró.

Qui s’hi pot presentar?
Les entitats sense ànim de lucre de la ciutat.

Les empreses culturals i professionals dedicats a la formació artística, com són escoles de teatre, música i dansa; col·lectius de professionals de les arts escèniques o altres entitats similars, ubicats a Mataró i que realitzin activitat cultural regular a la ciutat.

Com han de ser les propostes?

Han de reunir les següents característiques: 

Tipus: actuacions artístiques de dansa, teatre, circ, música, cultura popular o qualsevol altra disciplina o llenguatge de l’àmbit de les arts escèniques.
Format: espectacles o demostracions, de petit format i curta durada, a mode de càpsules per mostrar l’activitat habitual de l’entitat.
Durada: entre 15 i 45 minuts.
Espai: escenari màxim de 8x8m (no poden sortir de l’escenari ni ser itinerants).
S’han de poder representar a llum de dia i sense llum artificial.
Sense contingut comercial o publicitari, religiós o electoral, ni tampoc caràcter discriminatori.
Sense pirotècnia, figures de la imatgeria festiva o elements escenogràfics de gran volum.
Cada entitat haurà de designar un responsable tècnic de l’actuació, que no actuarà i serà l’únic interlocutor amb el personal tècnic.

L’Ajuntament de Mataró assumirà l’equip tècnic, infraestructura i dispositiu de seguretat detallat a sota però no remunerarà les actuacions. Tampoc es podrà cobrar entrada.

Què tindran els escenaris?

Escenaris de 8×8 m amb equip de so i el corresponent personal tècnic pel seu funcionament. No es podran fer projeccions de vídeo. El terra de l’escenari serà de fusta i no disposarà de cap element de cambra negra (bambolines, cametes, telons…).

Per raons sanitàries, els espais escènics no disposaran de camerinos ni canviadors, de manera que les persones que actuïn hauran d’arribar-hi degudament vestides i preparades per a l’actuació.

Les propostes que vulguin sonoritzar instruments o utilitzar alguna música en concret ho hauran d’indicar a la sol·licitud i enviar-la prèviament.

La seguretat, control d’accés, gestió de l’aforament i control de mesures sanitàries als escenaris i zona de públic aniran a càrrec de l’Ajuntament de Mataró.

Per a més detall, consulteu el rider tècnic adjunt.

Quan i on? 

Ubicacions dels escenaris: 

  • Rocafonda
  • Molins – Cirera – Camí de la Serra – Vista Alegre
  • El Palau – Escorxador – Havana
  • Centre – Eixample
  • Pla d’en Boet
  • Peramàs
  • Cerdanyola
  • La Llàntia – Via Europa

Dates i franges horàries de les actuacions: 

Dissabte 25 de juliol al vespre (fins a les 12 de la nit com a màxim)
Diumenge 26 de juliol al matí
Diumenge 26 de juliol a la tarda
Dilluns 27 de juliol al matí (festiu local)

L’organització les assignarà en funció de criteris de programació, diversitat i equilibri territorial. Les entitats podran expressar les seves preferències d’ubicació, data i horari a la sol·licitud. L’organització concretarà més endavant la ubicació exacta de cada escenari i podrà modificar-la si fos necessari per raons tècniques o sanitàries.
Calendari i documentació

Data límit per enviar propostes: dilluns 22 de juny. Documentació: formulari amb la sol·licitud, característiques de la proposta i declaració responsable.

Comunicació a les propostes seleccionades: dilluns 29 de juny

Data límit per enviar músiques i relació de participants: dimecres 8 de juliol. Documentació: relació de participants, dades del responsable tècnic, música a reproduir a l’actuació.

Actuacions: de 25 al 27 de juliol.

Documentació: música en un pen drive, declaració responsable de simptomatologia Covid-19 de tots els participants.

Tràmit de sol·licitud
Consulta les bases
Més informació