Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Primera trobada d’entitats de cultura al Maresme al voltant del cooperativisme i l’economia social i solidària (ESS)

El Cercle de Cultura de Coop Maresme marca el tret de sortida per la cultura cooperativa al Maresme

El dijous, 5 de maig de 10 a 14 h tindrà lloc al Cafè de Mar (Mataró) la primera trobada d'entitats de cultura al Maresme al voltant del cooperativisme i l'economia social i solidària (ESS). Un esdeveniment que marca el tret de sortida de les accions que impulsarà el Cercle de Cultura de Coop Maresme, l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, durant els 3 anys vinents. 

Per tal que la trobada sigui un espai de reflexió, debat i enxarxament del sector de la cultura, l'ateneu ha convidat ponents d'indrets diferents per tal de compartir experiències i generar relat en l'entorn del model productiu cultural. 

Entre les persones convidades trobem la Irene Jaume, membre de la cooperativa Ciutat Invisible de Barcelona i de Cultura Coop; el Pau Manté, membre de Visual Sonora i de la Casa de la Música de Mataró; la Núria Tarragó, de l'Ateneu Popular 9Barris; i una mica més lluny, des del País Basc, l'Aitor Bengoetxea de Kulturaz Azpeitiko Kultur Kooperatiba. 

A més, la jornada finalitzarà amb un espai de coneixença per deixar pas a la interacció entre els agents (entitats i administracions locals), i treballar conjuntament, per generar debat sobre les possibles línies de treball futur dins el sector de la cultura, l'economia social i solidària i el cooperativisme. 

Totes aquelles persones, entitats i administracions que estiguin interessades a venir, col·laborar i entendre altres maneres de viure i produir cultura, són benvingudes el proper dia 5 a partir de les deu del matí al Cafè de Mar. És necessària la inscripció prèvia a l’acte per mitjà de la pàgina web de Coop Maresme.

El Cercle de Cultura de CoopMaresme centra la seva activitat en un dels sectors més estratègics de la comarca i neix amb el suport d'iniciatives expertes com Clack, Folk you, Musicop o el CEO, per donar resposta a les necessitats específiques del sector. El cercle fomenta la intercooperació de les entitats que promouen la cultura i la creació, i posa en funcionament un nou model cultural de caràcter públic-cooperatiu-comunitari, que posa l’èmfasi en la democratització de la cultura.