Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Primers passos per dissenyar la Mostra d'Entitats d'enguany

El dia 24 de març es va celebrar la sessió informativa online de la Mostra d'Entitats de ciutat d'enguany. A causa de la Covid-19, l'any passat es va haver d'ajornar la mostra per tal de complir amb les mesures de seguretat i prevenció de la pandèmia. Aquest any però, l'escenari en què ens trobem és millor, i això obre la porta a dissenyar un model de Mostra diferent a com sempre l'hem viscut. És per això que s'ha iniciat un procés de cocreació entre les entitats i l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats per tal de pensar com volem que sigui la Mostra dins de les possibilitats actuals. 

Durant el mes de març s'ha demanat la participació a les entitats a través d'una enquesta sobre el seu interès en la celebració de la Mostra i els motius pels quals es decanten pel fet de celebrar-la o no. Podeu consultar els resultats de l'enquesta en aquest informe que es va presentar a l'inici de la sessió on es denota que la majoria d'enquestats sí que estarien interessats en participar-hi si la Mostra se celebra.

Durant la sessió informativa es va explicar la normativa que opera en aquests moments a Catalunya, especificant quin tipus d'activitats es poden organitzar i quines no. En l'escenari actual no està permesa la celebració d'una mostra amb paradetes a la Plaça de Santa Anna o en un altre indret, com sempre s'havia fet. 

Seguidament, es van presentar dues propostes obertes per tal de començar a dissenyar i concretar quines accions es desenvoluparan. Es resumeixen en dos grans eixos: 

  • La realització d'una campanya de comunicació potent per tal de difondre la tasca del teixit associatiu de la ciutat de Mataró i posar en valor les entitats. Aquesta campanya podrà comptar amb diferents canals i suports (elements físics al carrer, mitjans de comunicació, entorn web, xarxes socials...)
  • La celebració d'un acte el dissabte 12 de juny a la carpa del Parc Central vell complint totes les mesures de seguretat, on les entitats es puguin retrobar després de tot aquest temps de pandèmia en què la seva activitat s'ha vist minvada. 

Finalment, es va proposar la creació d'un grup promotor de la Mostra, on hi participin un conjunt reduït d'entitats que s'encarregaran d'anar treballant les diferents idees. La primera trobada d'aquest grup promotor serà el dia 7 d'abril a les 19 h via telemàtica. 

Podeu descarregar-vos en aquest enllaç la presentació de la sessió informativa.