Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

S’amplia un any el període d’execució dels projectes guanyadors dels Premis Fem Mataró 2022

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats conjuntament amb les entitats guanyadores han pres de comú acord aquesta decisió segons la qual s’ajorna el calendari d’execució, que finalitzava a 31 de desembre de 2020, fins al 31 de desembre de l’any vinent.

La situació d’Estat d’Alarma ocasionada per la pandèmia del Covid-19 ha fet replantejar els terminis per a la implementació dels projectes guanyadors de la primera edició dels Premis Fem Mataró 2022. Un cop analitzats els projectes i el seu calendari d’execució, l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats s’ha reunit amb cadascuna de les entitats impulsores per arribar a un acord que satisfaci a ambdues parts i que permeti que els tres projectes es puguin dur a terme amb les màximes garanties de seguretat i d’èxit possibles.

La pandèmia del Coronavirus, ha suposat un abans i un després en tots els àmbits de la societat, incloses totes les actuacions impulsades per l’administració i el teixit associatiu. Els tres projectes guanyadors compten amb activitats presencials, basades en la socialització, que precisen la participació ciutadana de forma activa. Per aquest motiu, s’ha decidit ajornar el calendari d’execució, que finalitzava a 31 de desembre de 2020, fins al 31 de desembre de l’any vinent. D’aquesta manera, les entitats podran reformular el seus terminis per dur a terme les activitats programades respectant en tot moment la normativa vigent i garantint la seva celebració en condicions segures per a tothom.

El premis Fem Mataró 2022 es van entregar el 28 de novembre de 2019, en el transcurs de la 4a Festa del Voluntariat. Des de llavors, l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, ha treballar colze a colze amb les entitats guanyadores per tal d’orientar-les i assessorar-les en tot allò que han necessitat. Recordem que els premis Fem Mataró 2022 van néixer en el marc del Pla Estratègic 2022, amb l’objectiu de potenciar projectes creatius i inèdits i avançar en el model de governança de la ciutat.

Els projectes guardonats van ser:

  • Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de ciutat: “Dones del món 2020, Salut física i mental”, que té l’objectiu de promoure la imatge de Mataró com a ciutat referent en el món en l’àmbit de la salut física i mental de les dones, a partir d’una jornada de tres dies. L’entitat impulsora és l’Associació esportiva de vela accessible i vela per a tothom. Les entitats col·laboradores són: Club Vela Mataró; AV Pla d’en Boet i Rengle; Associació joves gravadors; Associació Mataró LGTBI+; AE Boet Mataró; Som mobilitat; Associació salut mental Maresme; Associació social i cultural Badenya; Societat de pesca i activitats subaquàtiques i Centre Natació Mataró.
  • Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat: “Pla d’accions per treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, que té l’objectiu d’obrir l’espai agrari de la ciutat organitzant visites a les finques amb activitat agrícola de les cinc sènies així com realitzar accions en l’espai agrari i en la reforestació dels boscos incidint en la sensibilització ambiental. L’entitat impulsora és l’Associació agroambiental Temps de Saó i les col·laboradores són l’Associació agrària Cinc Sènies Mata-Valldeix; l’Associació Bicicleta Club de Catalunya – BACC Mataró i ADF Boscos Maresme.
  • Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial: “Propera parada: Rocafonda”, que té com a objectiu promoure intercanvis de temps entre persones del barri, a la vegada oferir l’oportunitat que la gent es conegui i pugui confiar en els altres per resoldre les seves pròpies necessitats, millorant la qualitat de vida dels implicats. La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena és l’entitat impulsora i la col·laboradora és l’Associació de Veïns de Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí.

Cadascuna d’aquestes categories va rebre un premi dotat amb 10.000 € per a poder dur a terme el projecte. Tal com marquen les bases, a través de tres comissions creades a principis del 2020, s’està realitzant un seguiment de l’execució dels projectes, i a finals de l’any 2021, se n’avaluaran els resultats obtinguts. A més de la dotació econòmica, l’Ajuntament de Mataró dona suport en la promoció i difusió dels projectes guanyadors a través de Mataró Audiovisual i les diverses xarxes institucionals.