Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

S’amplien les places al voluntariat d’acompanyament al jovent tutelat i extutelat

L’Associació Punt de Referència prepara, durant l’estiu, la tercera edició del Projecte Referents

L’Associació Punt de Referència, entitat d’acompanyament al jovent tutelat cap a l’emancipació, segueix treballant per generar relacions de mentoria dins el Projecte Referents a les diverses poblacions del Maresme. L’èxit de participació, els bons resultats que ha tingut la primera edició del projecte de mentoria a la comarca i la necessitat d’atendre més joves d’aquestes poblacions, han empès la decisió d’obrir nous grups de mentoria de cara al curs 2022-2023.

Pel curs 2022-2023 Punt de Referència preveu obrir dos grups de mentoria més al Maresme, el primer iniciarà la seva activitat el mes de setembre i ja ha obert la crida a participants de Mataró i el Baix Maresme. Les persones de l’Alt Maresme podran participar al grup que s’obrirà a partir del gener de 2023.

L’expansió territorial de la mentoria social del Projecte Referents

El Projecte Referents fa 25 anys que es duu a terme a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Va ser el projecte pioner en mentoria social al país. Des del seu inici s’han generat més de 1.000 noves relacions de mentoria (actualment una mitjana de 100 cada any), vincles entre persones adultes i joves que, tot i viure als mateixos carrers, difícilment s’haurien conegut. L’any passat es van publicar els resultats del primer estudi d’impacte sobre mentoria a l’estat espanyol, i el projecte Referents va obtenir-ne els millors resultats.

El setembre de 2021 el projecte va aterrar a Mataró gràcies a la iniciativa impulsada per l’Associació veïnal Rocafonda i el suport del Centre de Prevenció i Formació, l'Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya. A principis del 2022 Punt de Referència va obrir un segon grup de participants de tota la comarca, per poder atendre les peticions de més joves i voluntariat de participar en el projecte. En total, hi ha 19 parelles de mentoria participant al Maresme.

Informació pràctica per interessades en el voluntariat

 Requisits per a ser referent:

    • Disponibilitat de dues hores setmanals, durant setembre es farà la selecció definitiva de participants i a la tardor s'iniciaran les relacions de mentoria que acabaran a l'estiu. 

    • Edat entre els 30 i els 65 anys

    • Coneixement de català i castellà i de l’entorn de Mataró o la teva població del Baix Maresme

    • Ser una persona empàtica, assertiva, flexible i vital.

Sessions informatives de juny i juliol

Cal confirmar assistència omplint les dades de la persona interessada al formulari www.puntdereferencia.org/voluntariat.

      Dimecres 15 de juny a les 18:30 h    (virtual)

      Dilluns 27 de juny a les 18 h              (presencial)

      Dimecres 6 de juliol a les 19 h          (virtual)

      Dilluns 11 de juliol a les 18:30 h       (presencial)

      Dimecres 20 de juliol a les 18:30 h  (virtual)

      Dimarts 26 de juliol a les 19 h           (presencial)