Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Torna el 7 d’octubre la Festa de les entitats de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador

Nova edició de la Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador als Jardins de l’Antic Escorxador.

Aquesta celebració pretén mostrar a la ciutat la riquesa social, cultural i esportiva del que gaudeix el territori i és fruit de la Taula d’Entitats dels barris de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador. La taula està formada per les entitats del territori amb la coordinació de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats. Des d’aquest espai participatiu es promou aquesta festa i també es generen sinergies entre els diferents agents participants. També s’impulsen noves accions per tal de contribuir en la millora del territori i desvetllar totes les seves potencialitats per tal de millorar la vida col·lectiva als barris.

En aquesta edició hi participen una trentena d’entitats i serveis municipals aquests són: Associació Alfabet N’ko, Associació Cultural Llibre Viu, Associació De Ciutadans Guineans I Amics Del Maresme, Associació De Vidre Bufat Mataroní, Associació Iqraa – Agial, Associació Social I Cultural Badenya, Associació Veïnal De Les Santes – Escorxador, Associació Veïnal Del Palau, Associació Wilaia, Càritas Mataró, Creu Roja De Mataró-Sant Andreu De Llavaneres, Assoc. Veïnal De Rocafonda, L'esperança, Ciutat Jardí i Valldeix, Associació d'alumnes de l'Institut Cinc Sénies, Associació Iqraa, Associació Punt De Referència, Biblioteca Antoni Comas, Centro Cultural Rocafonda, Club Ciclista Bmx Mataró, Club De Futbol Rocafonda, Club De Petanca Roca Palmera, Comunitat Islàmica De Mataró Alouahda, Espai Jove Rocafonda-El Palau, Fundació Espigoladors, Grup De Suport Al Colectivo De Mujeres De Matagalpa, La Feixa, Servei D’esports, Servei d’igualtat i diversitat ciutadana i les Colles Geganteres Dels Barris Rocafonda-El Palau-L’Escorxador.

 

WhatsApp Image 2023-09-26 at 10.25.41.jpeg
 

Al llarg del matí, es podran gaudir de diferents activitats per a totes les edats:

  • Espai Jove Rocafonda-El Palau: Taller de xapes i d’estampació de Bosses
  • Associació cultural Llibre Viu: Intercanvi de llibres
  • Biblioteca Antoni Comas: Tallers diversos: Llegeix, juga i crea
  • Associació Alfabet N’Ko: Taller d’escriptura africana
  • Club de Petanca Roca Palmera: Taller de petanca
  • Creu Roja Mataró-Sant Andreu de Llavaneres: Taller de joguines reciclades i recollida de joguines
  • Associació Iqra i Associació Iqraa-Agial: Taller d’escriptura en àrab i taller de henna
  • Associació Veïnal de Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix: Taller-concurs del cartell de la festa del barri del 2024
  • Club de Futbol Rocafonda: Circuit habilitats futbolístiques
  • Servei d’Esports: Inflables esportius
PROGRAMA.jpg

 

Durant la festa també hi haurà actuacions: danses africanes de l’Associació Badenya, balls variats del Centro Cultural Rocafonda, zumba  i flamenc de l’Associació Veïnal del Palau, i el ball de les colles geganteres dels Barris de Rocafonda-El Palau-L’Escorxador. Els gegants i gegantes del territori iniciaran el seu recorregut a les 10.30h a la Plaça Rocafonda i passejaran pels carrers dels tres barris fins a arribar a la zona de la festa on faran el ball final.

A la festa també hi serà present La Feixa, entitat guanyadora dels Premis Fem Mataró 2030 (edició 2023) a la categoria a la millor iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones a nivell personal, de la ciutat i de l’entorn natural pel projecte Cuina ecològica popular i col·lectiva per la cohesió social: combatem la malnutrició, el malbaratament alimentari, la soledat, la inflació, la crisi energètica i el canvi climàtic. L’entitat organitzarà un esmorzar popular durant la jornada.

 

Galeria d'Imatges