Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Un projecte de circ inclusiu, un de professionalitzar oficis i un d’ecologia urbana guanyen els premis FEM

Els Premis FEM Mataró 2030 es van entregar a l’Espai Mataró Connecta en una cerimònia que va comptar amb la presència de les entitats que han presentat 16 projectes a la convocatòria. Abans de l’entrega dels premis, es va celebrar la Festa del Voluntariat en un nou format a la plaça de la Muralla, a l’aire lliure amb carpes d’entitats que necessiten persones voluntàries i activitats dinamitzadores.

Els guanyadors i guanyadores dels premis FEM Mataró 2030, edició 2023.
Els guanyadors i guanyadores dels premis FEM Mataró 2030, edició 2023.


L’alcalde, David Bote, va entregar el primer dels Premis FEM Mataró Agenda 2030 que és el de la categoria Ciutat Inclusiva a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones de la ciutat. L’entitat guanyadora va ser l’Associació de circ social Col·lectiu la Crispeta amb el projecte Micel·li. Aquesta iniciativa ha de contribuir a organitzar activitats i impulsar dinàmiques en diferents sectors de la societat per fomentar la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i combatre les desigualtats mitjançant l’ocupació i l’enfortiment dels llaços comunitaris.

El segon premi, el de Ciutat del Talent a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent va recaure en la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) pel seu projecte d’Oficis de qualitat amb persones acreditades. La iniciativa vol contribuir i potenciar la formació i la capacitació de diferents col·lectius professionals, en diferents sectors i per retenir el talent, aconseguint la seva acreditació com a professionals i que puguin desenvolupar el seu ofici de forma professional a la ciutat.

El tercer premi, el de Ciutat Saludable i Ecològica a la millor iniciativa per millorar la ciutat, el seu entorn natural i la qualitat de vida va ser pel projecte La Pinya Verda, barris en connexió. Va recollir el premi l’entitat impulsora que és Tarpuna i també els seus col·laboradors que són l’Institut Thos i Codina i l’Esplai la Tribu. El projecte es farà al barri d’Els Molins amb la posada en marxa d’un treball en un hort en l’espai urbà on fomentar la reducció de la petjada ecològica, la conservació i difusió del patrimoni natural, la biodiversitat i la reducció de la contaminació, entre d’altres.  

Els premis, que compten amb una dotació de 10.000 € per a cada projecte, es van entregar a l’Espai Mataró Connecta després de la Festa del Voluntariat que es va celebrar a la plaça de la Muralla. En aquest espai es van situar diferents entitats de la ciutat que compten amb persones voluntàries en el seu dia a dia i també es van fer diferents actuacions i tallers.

Galeria d'Imatges