Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Voleu que la vostra entitat participi en la defensa dels drets dels consumidors?

L'Oficina Municipal d'informació al Consumidor de Mataró vol obrir un debat amb totes les entitats i les associacions de la ciutat, per analitzar de forma conjunta, les possibilitats que ofereix la normativa de protecció de les persones consumidores, per defensar els drets que tenen els diferents col·lectius que les integren, en la defensa dels seus drets, davant de situacions que puguin crear desigualtats en el moment de comprar productes o contractar serveis.

Aquest debat té el seu context en les directrius de les polítiques d'Igualtat d'Oportunitats del Govern Municipal, que vol garantir el benestar personal i col·lectiu a totes les persones independentment de la seva situació social o capacitats, amb l'objectiu d'enfortir la comunitat, millorar les condicions de vida i augmentar la inclusió / cohesió social.

La col·laboració de les entitats i de les associacions és molt important, perquè són qui millor coneixen els problemes que poden sorgir en els diferents col·lectius que les conformen.

Us proposem debatre sobre:

• Què és el programa de lluita contra les desigualtats de l'OMIC i com pot ajudar aquest servei municipal a les entitats i associacions de la ciutat.

• Quin paper poden tenir les entitats i associacions en la defensa dels drets dels seus col·lectius i quins avantatges implica poder ser considerada una associació de persones consumidores: pel que fa a la participació en la millora de la normativa, la possibilitat d'establir convenis de col·laboració, de rebre subvencions per portar a terme les seves activitats i de participar, com a part interessada, en els procediments de denúncia per la vulneració de drets.

• Proposta d'organització del Dia Mundial de les Persones Consumidores, del dia 15 de març de 2023 i que consistirà en tota una setmana dedicada a parlar dels drets de les persones consumidores amb discapacitat funcional o intel·lectual i en especial, de l'accessibilitat universal en les oficines municipals d'informació al consumidor i en els serveis d’atenció de les empreses.

Dia:  5 de juliol de 2022

Hora: de les 18:00 - 19:30

Lloc:  a l'Espai Mataró Connecta, a la plaça de la Muralla, 21

Us agrairem que confirmeu l’assistència, al correu omic@ajmataro.cat  responent, indicant la persona o persones que hi assistiran en nom de la vostra entitat.