Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Exposició Nens i trens

Aquesta exposició s'emmarca dins del 175 aniversari del tren.

Una joguina és el reflex de la visió que la societat fa d’ella mateixa, materialitzada en un objecte per al gaudi dels infants, amb una clara funció lúdica i didàctica. És un objecte de gran valor històric, digne de ser catalogat i documentat. Aquest fet reconegut inicialment pels col·leccionistes, ha comportat, pel seu interès, l’obertura arreu del món de museus dedicats a la joguina.
Amb l’arribada de la primera revolució industrial, apareix el ferrocarril com a màxim exponent de la tecnologia del segle XIX. En aquest context, el tren de llautó se situa com la joguina estrella dels nens durant la primera meitat del segle XX, mentre que les nenes continuen encaixades en l’estereotip de l’època. En arribar Nadal, tots els aparadors de les botigues de joguines i grans magatzems s’omplien de capses i maletins amb les peces necessàries per muntar un circuit de vies per on fer anar el trens de corda o elèctric.
En aquesta exposició s’ha volgut recollir el moment més àlgid dels trens de joguina, sense oblidar la seva relació amb l’art.

Info

  • Ubicació

  • Quan?
    12/09/2023 a 09:00 fins a 22/09/2023 a 20:00
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari