Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

8 de març - Dia Internacional de les Dones

Escoltar

8 de març - Dia Internacional de les Dones

 

tw.jpg

 

L'any 1977, les Nacions Unides va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. De l'origen de la commemoració, se’n destaquen diversos fets com la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911; en aquest darrer incident van morir 142 obreres.

La jornada té com a objectiu la lluita per fer front a les discriminacions en l’àmbit personal, familiar, laboral i social, per erradicar les violències de gènere, reivindicar la igualtat efectiva d’homes i dones, i desmuntar el sistema patriarcal que oprimeix dones i homes en un model androcèntric que nega els drets fonamentals de les persones.

Des del 2015, Catalunya disposa de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes per a garantir-ne els drets de tota la ciutadania. Així mateix, el 2014 es va publicar la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Des de l’Ajuntament de Mataró i amb la col·laboració d’altres entitats i organismes, fa 20 anys que s’elabora un programa d’activitats per commemorar aquesta diada, afavorir la reflexió sobre la temàtica, visibilitzar la lluita feminista per a la igualtat efectiva i contribuir en la lluita pels drets de les dones.

Programa d'activitats a mataro.cat/8m i a:

Cap resultat en la cerca.