Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Espai Gatassa

L’Espai Gatassa és un equipament de proximitat al barri d'experimentació de projectes i d’iniciatives comunitàries amb un únic objectiu, la transformació i millora del barri, reforçant el paper de la comunitat en els espais principals de relació i participació veïnal.

L’Espai Gatassa és un equipament de proximitat al barri d'experimentació de projectes i d’iniciatives comunitàries amb un únic objectiu, la transformació i millora del barri, reforçant el paper de la comunitat en els espais principals de relació i participació veïnal. 

Aquest espai té com a objectiu dinamitzar el teixit associatiu i empoderar-lo com a motor de la generació de projectes col·laboratius intergeneracional i intercultural, que fan possible la millora, la transformació i cohesió del barri.  

Més informació sobre l'equipament 

PROJECTES EN MARXA

Des de l'Espai Gatassa hem començat a impulsar diferents projectes comunitaris, amb la implicació del teixit associatiu i la ciutadania activa, oberts a totes les persones i entitats interessades. T'apuntes?

L'Espai Gatassa et cuida

És un projecte de salut comunitària impulsat per un grup motor (professional sanitari, entitats, ciutadans i l'Ajuntament de Mataró) que pretén oferir hàbits saludables, difondre coneixement sanitari, autocura, prevenció i proporcionar eines per la millora de la qualitat de vida a través de xerrades, tallers o altres metodologies, que generin impacte i millora en la cohesió social i en la comunitat.

Hi ha diferents activitats programades a l'Espai Gatassa. Aquestes són les següents:

 • Xerrada: La dieta saludable a càrrec del metge internista Josep Anton Capdevila Morell,

  Dia 19 d’octubre a les 18 h.

LA DIETA SALUDABLE.png

 

 • Taller de moviment corporal a càrrec de la Terapeuta corporal Antònia Jerez.

  Dia 14 de novembre de 16 a 17:30 h.

Salut.png

 

 • Presentació del massatge sensitiu profund a càrrec de la Terapeuta corporal Antònia Jerez. Dia 1 de desembre de 18 a 19:30 h.

  Aquesta activitat és gratuïta, però cal confirmació d’assistència trucant al numero 93 702 28 32, presencialment a l’Espai Gatassa o clicant l’enllaç següent.

PRESENTACIÓ DEL MASSATGE SENSITIU PROFUND.png

 

 • Taller de moviment corporal a càrrec de la Terapeuta corporal Antònia Jerez.

  Dia 12 de desembre de 16 a 17:30 h.

  Aquesta activitat és gratuïta, però cal inscripció trucant al numero 93 702 28 32, presencialment a l’Espai Gatassa o clicant l'enllaç següent.

Moviment corporal 12DESEMBRE(1).png

 

 • Xerrada: Aprenem a cuidar el cor a càrrec del Dr. Joan Batlle. Dia 15 de desembre a les 18 h.

  Aquesta activitat és gratuïta, però cal confirmació d’assistència trucant al numero 93 702 28 32, presencialment a l’Espai Gatassa o clicant l'enllaç següent.

XERRADA APRENEM A CUIDAR EL COR Acuarela.png

 

Qui és qui?

Per tenir un retrat de la diversitat de les persones que viuen al barri de Cerdanyola. Des del reconeixement i el valor de la tasca que duen a terme amb la voluntat d’apropar totes les persones que viuen al barri, el propòsit és treballar per la generació d’espais de trobada interculturals i intergeneracionals que facilitin el procés de coneixement, reconeixement i inclusió entre els veïns i veïnes del barri i conèixer narratives personals enriquidores i positives, per tal de potenciar el sentiment de pertinença al barri en positiu. 

Els protagonistes expliquen històries vitals enriquidores amb un punt en comú: Cerdanyola.

 

Pessics de memòria

Pretén recuperar una part de la història i la cultura del barri de Cerdanyola a través d'entrevistar i enregistrar testimonis, els quals poden explicar com van arribar al barri, el perquè, d’on venien, quins van ser els primers passos en la seva vida al barri i com s’ha transformat.

Aquesta proposta quedarà recollit en càpsules audiovisuals amb material didàctic complementari per poder circular i difondre. La recerca de la memòria oral és un espai de recuperació i dignificació però alhora també un procés de dinamització cultural. El donar a conèixer aquests testimonis ajuda a la cohesió, a la coneixença mútua i a l’estima pel barri.

 

Síl·laba

Per contribuir a que l’alfabetització arribi al màxim de persones del barri impulsant suport i reforç en els coneixements i competències bàsiques de lectura i escriptura en infants amb dificultats escolars i també adults. És una porta a noves possibilitats d’ocupació i igualtat social. Aquest reforç es porta a terme els dilluns, dimarts i divendres, de 17 a 19:30h. 

El projecte compta amb un nexe comú i motivador amb el complement cultural de l’aprenentatge de danses i balls d’arreu del mon, el qual es porta a terme els dimarts de 19 a 20:30h des del 4 d'octubre al 13 de desembre. 

 

 

El cor del barri

Per crear i representar a través del teatre immersiu una peça teatral que reflecteixi la història de Cerdanyola, l’experiència de persones o col·lectius que hi conviuen i, en definitiva que plasmi la diversitat i les qualitats d’un barri per sentir-se encara més orgullosos de la seva història i dels seus valors. Els participants la posaran en escena, amb l’objectiu de millorar la comunitat, el coneixement, la cohesió i la convivència, fent del teatre una eina de transformació social. Alhora també millora el benestar de les persones que hi participen, perquè la finalitat del mateix no és només el producte final sinó el procés que es fa fins arribar al producte, la transformació està en el propi procés.

Les persones participants elaboren el projecte conjuntament a partir de l'escolta, el debat i el consens de la història que finalment es representa. Per això participen veïns/es de diferents edats i cultures, per crear entre tots una peça teatral que representi aspectes i història del barri. No cal tenir coneixements de teatre, a priori tampoc de la història del barri ja que hi haurà persones que la expliquin per tal de poder-la teatralitzar. 

 

Enllaços

El Projecte Enllaços neix de la necessitat de reduir l’escletxa digital aportant a les persones habilitats i capacitats per millorar i augmentar l’autonomia i independència en la utilització del mòbil i ordinador i així aplicar-ho a diferents àmbits de la vida quotidiana, crear espais d'aprenentatge amb l’objectiu de facilitar la pràctica i l'adquisició de nous coneixements, intercanviar sabers i experiències, debatre i reflexionar al voltant d'aquests temes de forma compartida com ara la desinformació, l’ús conscient i responsable de les TIC, apps i smartphones, xarxes socials, etc.

Una de les fites és aportar formació i acompanyament en l’ús de l’ordinador i, per tant, setmanalment des del 24 d’octubre fins al 30 de juny a l’Espai Gatassa es portaran a terme sessions específiques formatives. Aquestes són les següents:

 

A aquest projecte hi col·laboren l’associació Jama Kafo, Fundació Salut Mental de Catalunya, Banc del Temps de Mataró, Fundació Àmbit Prevenció i l’Ajuntament de Mataró.

Podeu fer-nos arribar les vostres propostes, suggeriments i/o dubtes sobre aquells temes que voldríeu que es tractessin des del Projecte Enllaços al telèfon  93 758 22 35 o al correu electrònic següent: participacio@ajmataro.cat

 

Cuinem la vida

Un espai de trobada, mitjançant la cuina, per donar a conèixer aspectes culturals, socials, trajectòria personal, històries de vida i/o situacions de les persones de Mataró. 

Al voltant d’aquest projecte de cuina es vol donar un espai a les persones d’orígens i edats diverses on relacionar-se,  que es coneguin i sentin que tots formen part d’una ciutat i una societat on la coneixença ajuda  a la cohesió social. 

Iniciem la segona edició del “Cuinem la vida” a Cerdanyola, la qual es portarà a terme els dimecres de 18 a 20h a l’Espai Gatassa. 

A aquesta edició ens aproparem als països següents:

· Itàlia - 2 de novembre de 2022

· Colòmbia - 16 de novembre de 2022

· Hondures - 30 de novembre de 2022

· Mali -  14 de desembre de 2022

 

 

Galeria d'Imatges