Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Neus

Hola Neus,

Estàs avui aquí perquè ets participant del projecte qui és qui el qual pretén conèixer històries de vida de persones del barri de Cerdanyola en positiu. La metodologia és que a través d’una entrevista donaràs a conèixer la teva història per compartir-la amb la resta del barri.

 

Pots presentar-me qui ets.

Sóc la Neus, tinc 22 anys i visc a Mataró al barri de Cerdanyola des de sempre.

 

Vols explicar algun record d’infància en referència al barri? O alguna anècdota?

M’agrada molt estar pel barri amb els meus amics i conèixer gent.

La primaria la vaig fer a l’escola d’Argentona, desprès vaig anar a l’escola del Turó però no vaig tenir bona experiència i vaig passar a l’Institut escola Miquel Biada a fer un PFI d’oficina. Llavors quan vaig acabar aquest curs vaig anar a Vilassar a un centre ocupacional que no m’ha agradat molt perquè no fèiem activitats variades i finalment he començat a la fundació Maresme que m’agrada molt, perquè he conegut a gent nova, estic a prop de casa i aprenc coses noves. Jo vull treballar i aquí em preparen i m’ensenyen coses per poder preparar-me i fer-ho com per exemple treball a la hostaleria, a la deixalleria,...

 

Que fas a la Fundació Maresme?

Vaig cada dia a la fundació maresme i fem diverses activitats. Els dilluns faig artesania i cinema, el dimarts artesania també, el dimecres anem a caminar i fem reunió i els dijous i divendres fem jardineria. L’activitat que més m’agrada fer es jardineria perquè es a l’exterior i recollim i tallem fulles.

 

Quines aficions tens?

M’agrada jugar a futbol. Jugo en el equip del Cirera, en el Club Fem (Club Esportiu Fem Esport Mataró). Entrenem els dimarts i dijous i juguem partits alguns dissabtes i diumenges i fem tornejos a diferents punts de Catalunya. A vegades a Mataró, a Barcelona, Granollers,... Per exemple el passat cap de setmana vam fer un torneig a Sant Feliu de Llobregat i vam perdre dos partits i guanyat un.

Amb el Club Fem a part de participar en partits i tornejos també hem participat en els «Special Olympics» on s’encarreguen d’organitzar entrenaments i competicions esportives per a persones amb discapacitat intel·lectual i discapacitat física durant tot l'any. M’ho vaig passar molt bé perquè va durar quatre dies i tres nits i a part de jugar també fèiem coses com banyar-nos a la piscina, conèixer a altres persones.

I vam anar a la 68a edició de la Nit de l'Esport que es va fer el 27 de gener del 2023 al Teatre Monumental de Mataró on es feia un acte de reconeixement als i les esportistes, equips, clubs, directives, entrenadors i entrenadores, i persones vinculades a l’esport de la nostra ciutat.

 

Quina involucració tens al barri?

M’agrada anar a les cercaviles i processons de setmana santa que fan al barri. M’agrada ajudar a les meves veïnes quan van carregades, les ajudo a pujar la compra a casa.

També participo per Sant Jordi venent roses. Aquest any vam muntar una parada.

 

T’agrada viure al barri de Cerdanyola?

M’agrada molt, estic molt bé al barri de Cerdanyola. Hi ha persones de diferents orígens i jo tinc algun amic que els seus pares provenen del Marroc.

 

Es positiu que la resta del barri conegui la teva història?

Si, perquè així saben qui sóc i el que faig.

 

Moltes gràcies per la teva participació i per compartir la teva història i vivències personals.