Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Imma

Escolta l'entrevista

 

Hola Imma,

Estàs avui aquí perquè ets participant del projecte qui es qui el qual pretén conèixer històries de vida de persones del barri de Cerdanyola en positiu. La metodologia és que a través d’una entrevista donaràs a conèixer la teva història per compartir-la amb la resta del barri.

 

Pots presentar-me qui ets. Nom, edat, professió,...

Em dic Imma, tinc 29 anys i sóc mestre i cap d’estudis del CFA Els Tarongers.

 

Ets de Cerdanyola?

Sóc nascuda a Cerdanyola i la meva família es d’aquí també, però actualment, tot i que treballo i faig vida a Cerdanyola, no visc aquí.

 

Vols explicar algun record d’infància en referència al barri? O alguna anècdota?

Tinc molts bons records del barri. Un record de la meva infància es que quan era petita la plaça Andalusia eren dos parcs separats, un parc petitó que era només jardí i l’altre amb parc infantil i al vespre quan els pares ens venien a recollir per anar a casa ens amagàvem amb amics del barri a la part del jardí. Tinc aquest record de com era, de com ens ho passàvem de bé i de com ha canviat tot això.

També una anècdota de quan era petita es que jo vivia davant dels bombers, que antigament estaven aquí al barri de Cerdanyola i m’escapava de casa per intentar colar-me al parc dels bombers. Alguna vegada ho havia aconseguit i els meus pares m’havien de recollir allà.

 

Quina involucració tens al barri?

Ara mateix estic treballant al centre de formació d’adults Els Tarongers com a cap d’estudis i mestre d’allà. Penso que aquest centre és molt important pel barri, ja que tenim una oferta formativa molt àmplia que avarca moltíssims aspectes de la nostra societat que penso que es super important pel barri. Entre moltes d’elles, fem llengües i alfabetització. És un lloc on atenem a alumnes molt diferents amb característiques molt diverses. És on es veu la realitat del barri des de les nou del matí fins a les nou del vespre. Es crea molta cohesió social a aquesta escola d’adults. Es molt gratificant treballar amb persones del barri que comparteixes la mateixa realitat per conviure al barri, òbviament amb les diferències de cada vida i cada situació, però al final estem tots al mateix barri.

 

Possibilitats i/o oportunitats que t’has trobat al barri per complir la teva meta?

Jo vaig estudiar aquí, per tant ja va començar el barri a donar-me la oportunitat d’anar creixent i formar-me. Desprès quan vaig començar la universitat vaig trobar que el barri també em donava facilitats per poder-me desplaçar cap a la universitat perquè altres amigues que viuen a altres barris tenien mes dificultat per anar a Barcelona. A aquest barri per sort tenim molta comunicació amb altres pobles. Jo agafava l’autobús a la porta de casa meva, anava a Barcelona i em tornava a deixar a casa meva i sinó havia de caminar poc, tres minuts. Tenim moltes parades de bus que connecten amb Barcelona, per mi això va ser una gran oportunitat, era una facilitat molt gran que per exemple les meves companyes no tenien.

Desprès quan vaig haver de fer les pràctiques de la carrera també vaig tenir l'oportunitat de fer-les al barri. Vaig anar al Centre d’Educació Especial Les Aigües. I actualment, estic treballant al barri. Per tant, aquest barri m’ha donat moltes oportunitats en el meu procés.

 

Projecció de futur del barri. Com t’ho imagines d’aquí 5/10 anys.

Penso que el barri ha canviat molt en poc temps, relativament i crec que s’ha de seguir treballant, però m’ho imagino millor des del respecte a la diversitat i la convivència des de la coneixença i entenent les persones que tenim al voltant, tots som persones iguals. Per tant, m’ho imagino amb molta més diversitat de la que ja hi ha i això ens enriquirà molt o això espero.

Hi ha molta diversitat cultural i aquest fet és positiu, només podem aprendre de les cultures. A vegades pensem que la meva cultura es així i no veiem les altres i es important conèixer totes les cultures que hi conviuen per aprendre d’elles. També ho veig des d’una perspectiva de que a l’escola on treballo existeix molta diversitat cultural i per mi es vida entendre les diferents cultures, et fa gran conèixer-les. Ho trobo essencial això.

 

Perquè has volgut participar al projecte Qui és Qui? Es positiu que la resta del barri conegui la teva història?

Penso que el barri, en comparació amb altres barris de la ciutat, es percep en negatiu i considero que Cerdanyola té molt de potencial que no es coneix normalment. Sempre ens quedem amb la imatge que es dona des de fora i realment al barri cada dia passen coses interessants que s’han de conèixer i les persones que fem vida aquí tenim una història a darrere i penso que això no ha de quedar amagat, s’ha de visibilitzar d’alguna manera.

 

Vols afegir algun aspecte sobre la teva història o sobre el barri de Cerdanyola que creus que no hem dit?

Com ja he dit, jo faig vida al barri perquè penso que Cerdanyola ho té tot, té les botigues que vulguis, carnisseria, peixateria, fruiteria,... pots trobar tot el que vulguis. També, tens altres serveis, és a dir, no necessites anar al centre de la ciutat per res, perquè tot ho pots trobar aquí i això facilita molt el dia dia, tenir una vida aquí al barri i no haver-te de desplaçar, per mi això també es molt positiu.

 

Moltes gràcies per la teva participació i per compartir la teva història i vivències personals.