Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat d'Esquerra Republicana en relació als suposats comentaris de la Policia Local

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Comunicat d'Esquerra Republicana en relació als suposats comentaris de la Policia Local

El diari La Vanguardia publica avui una informació relativa al contingut d’un xat de WhatsApp on participen molts agents de la Policia Local de Mataró, on es fa al·lusió a “l’ús de les armes i de la violència per acabar i combatre els independentistes”. 

En relació a aquest tema, voldríem expressar el següent:

1. Ni en públic ni en privat cap agent de la Plantilla de la Policia Local de Mataró es pot permetre aquesta mena de d’insults i d’incitació a la violència contra qualsevol ciutadà. Com a servidors públics (que no ho són a temps parcial) han de respectar a tots els ciutadans. 

2. Manifestem la nostra profunda decepció en veure aquestes mostres d’odi i d’intolerància. La feina que han triat tots i cadascun dels agents de la Policia Local implica un comportament, públic i privat, presidit per la prudència i la imparcialitat. I res està més lluny d’això que el seguit d’insults, desqualificacions i referències a armes i violència, contra independentistes (tant ciutadans com altres agents) que el que hem pogut llegir a aquest xat.

3. La manca de respecte als ciutadans i a la democràcia que representen aquests comentaris, afectarà, sens dubte, a la necessària  confiança que la ciutadania diposita en el cos de la Policia Local. I això ens preocupa, tenint en compte especialment l’activitat de l’extrema dreta a la nostra ciutat.


I per això:

4. Exigim a l’Alcalde de Mataró i al Regidor responsable de la Policia Local, que assumeixin les seves responsabilitats polítiques, i, que en pro del servei públic es suspenguin cautelarment de sou i feinaaquests agents a l’espera de que s’investiguin aquestes actuacions i, en el seu cas, apliquin les sancions definitives. D’altra banda, que  trobin la manera de proveir la plantilla de la Policia de Mataró amb persones totalment orientades al servei públic i al respecte de la ciutadania.

5. Finalment, demanarem una Junta de Portaveus extraordinària per tal que l’Alcalde i el regidor encarregat d’aquesta àrea donin les explicacions oportunes i detallin quines accions pensen fer per tal de corregir aquest tipus d’actuacions.