Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC de Mataró vota a favor de la sentència del Tribunal Suprem que condemna als presos polítics

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

El PSC de Mataró vota a favor de la sentència del Tribunal Suprem que condemna als presos polítics

 

El Ple extraordinari de Mataró, convocat d’urgència i de manera extraordinària a petició d’Esquerra Republicana –MES i Junts per Mataró, ha debatut una proposta de resolució per tal que Mataró rebutgés la sentència als presos polítics.

Aquesta proposta de resolució, presentada pels grups municipals d’Esquerra Republicana –MES i Junts per Mataró, rebutjava la sentència; exigia la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats; denunciava la criminalització, exigia l’aturada de la repressió  i entre d’altres propostes exigia diàleg polític per tal de trobar una solució al conflicte polític que passés per l’autodeterminació. Més tenint en compte la vulneració democràtica viscuda, que afecta també a ciutadans mataronins, que aquests dies han estat colpejats o detinguts, fets dels quals l'alcalde s'inhibeix.

El PSC ha imposat la seva majoria per tombar aquesta declaració que Esquerra Republicana i Junts per Mataró han fonamentat en tres idees: Amnistia, dret a l’Autodeterminació i Diàleg.

Lamentem aquesta decisió, en un context en que la gran majoria de la població catalana i mataronina  rebutja la sentència del Tribunal Suprem i aposta pel diàleg i la llibertat dels presos i preses polítiques per tal de trobar una solució al conflicte polític.