Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Programa 30 Plus afavoreix la inserció laboral de les dones del Maresme

Escoltar

El Programa 30 Plus afavoreix la inserció laboral de les dones del Maresme

El Programa 30 Plus forma part de les polítiques actives d’ocupació que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) promou a través dels ajuntaments per tal d’incentivar la contractació en empreses de persones en situació d’atur de llarga durada i persones majors de 45 anys.

Participants del 30 Plus amb la formadora del curs d'atenció al client
Participants del 30 Plus amb la formadora del curs d'atenció al client

En l’edició 2022-2023 del Programa 30 Plus gestionada per l’Ajuntament de Mataró s’han aconseguit 120 contractacions, de les quals 81 han suposat la inserció laboral de dones de la comarca. Això representa un 67,5 % del total.

Pel que fa a les franges d’edat, 39 són dones d’entre 41 i 50 anys, 14 són dones menors de 40, i 26 dones tenen entre 51 i 60 anys. Volem destacar també la contractació de 2 dones de més de 60 anys.

Els perfils contractats segueixen la tendència d’edicions anteriors: el d’administrativa, en les seves diferents vessants, és el més sol·licitat, un 24%. Aquest any, a més, s’han portat a terme 20 contractacions en el sector tèxtil, una xifra que representa el 16,4% de les insercions femenines i que suposa una sortida per a moltes dones que van patir en el seu dia la crisi del sector, i que ara han tingut una oportunitat per tornar al món laboral.

Aquestes persones han cursat una formació prèvia o paral·lela a la seva incorporació a l’empresa relacionada amb el seu lloc de treball i aporten talent i experiència a les empreses que les han contractat. Les valoracions que hem rebut fins ara són totalment positives respecte al seu desenvolupament competencial.

També s’han contractat professionals de la salut i la bellesa, de la indústria, del comerç, de l’educació i del disseny gràfic. El sector en què estem trobant més dificultats per inserir dones és l’hostaleria, un sector on es fa més complicada la conciliació familiar.

Des de tot l’equip del SOM seguirem treballant per revertir la taxa d’atur de les dones i que aquestes puguin accedir al món laboral en igualtat de condicions que els homes.

Gràcies a aquest programa les empreses poden gaudir d’un subvenció per finançar la contractació d’una persona en situació d’atur que també rebrà una formació adient al lloc de treball que ocupi.

L’actual edició del Programa 30 Plus ha arribat al final pel que fa a la fase de contractació de personal. Estem pendents que es publiqui una nova convocatòria i que es puguin reprendre les contractacions subvencionades, probablement després de l’estiu.

Publicat a