Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El SOM m’ha ajudat a posar els meus punts forts sobre la taula”

Escoltar

“El SOM m’ha ajudat a posar els meus punts forts sobre la taula”

Fins fa tres anys, l’Eva, veïna de Mataró que ara té 51 anys, tenia una trajectòria sòlida i estable com a dissenyadora gràfica. Vivim en un món canviant, però, i en aquesta ocasió la covid-19 va afectar no només la nostra salut, sinó també el teixit empresarial, que va viure fortes reestructuracions per poder fer-hi front i que va impactar en les persones treballadores, com li va passar a l’Eva.

Així doncs, es trobava, després de dues dècades, davant la necessitat de buscar feina. Es va posar mans a l’obra començant per mirar la pàgina web de l’Ajuntament de Mataró i va trobar el SOM, el Servei d’Ocupació de Mataró. La seva intuïció no li fallava: “No treballava i volia trobar feina, però també volia formar-me”.

Quan es porta tant de temps sense la necessitat de cercar feina, pot passar que una persona es quedi desactualitzada tant a nivell professional com en relació a les tècniques de recerca de feina: el currículum, la carta de presentació, els processos de selecció..., també van evolucionant i cal ser-ne conscient: “Des del SOM em van ajudar a adonar-me que el meu currículum estava bé, però que potser no reflectia les meves habilitats com a professional del disseny gràfic i que calia que ho demostrés adaptant-lo a un format més visual”.

En el primer contacte entre l’Eva i el SOM ja es va fer conjuntament una primera anàlisi de les seves habilitats i coneixements i se li va suggerir que es vinculés a un programa d’orientació, l’Ubicat, finançat pel SOC, que li permetria tenir una professional de l’ equip com a tutora, referent que l’acompanyaria durant uns mesos a establir un pla de treball i a fer seguiment dels objectius que es proposés en relació al seu projecte professional i de recerca de feina. Gràcies a aquest acompanyament personalitzat es va identificar una necessitat clau: la gestió emocional en relació al propi procés de recerca de feina. “Aquest acompanyament per part del SOM ha estat sempre molt proper, fa que no et sentis tan sola”.

En aquell moment es va comptar amb una formació impartida per la Fundación Quiero Trabajo que va durar un mes i mig i que es va complementar amb cinc sessions d’entrenament laboral individual. “Aquesta formació em va ajudar a empoderar-me i a decidir-me a treballar com a freelance”.

Tota aquesta evolució i adquisició d’habilitats personals van reflectir-se en la superació d’un procés de selecció per a una oferta del programa 30 Plus, “em va ajudar molt després de la pandèmia a enlairar-me una mica i ser capaç de trucar portes per mi mateixa, cosa que abans no m’hagués atrevit; ara, fins i tot, si no supero un procés de selecció truco per conèixer els motius”.

L’Eva ha continuat amb el seu procés de requalificació professional (reskilling) i el passat mes de febrer va finalitzar la formació de desenvolupament d’apps low code/no code en el marc del CooperaTèxtil 4.0, projecte finançat per la Diputació de Barcelona, i segueix sent protagonista del seu camí professional oferint els seus serveis com a freelance.

Si, com l’Eva, busques feina i no la trobes o no saps com millorar el teu perfil professional, vine i buscarem els millors recursos per a tu.

Publicat a