Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa Primera Experiència Professional a les Administracions Públiques

Escoltar

Programa Primera Experiència Professional a les Administracions Públiques

RESOLUCIÓ EMT/3627/2022, de 10 de novembre

Fons: Unió Europea - Next Generation EU

Codi component i inversió del PRTR: C23.I01. Inversió 1«Ocupació Jove», inclosa en el Component 23 «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu».

L’Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció per a contractar a 10 joves en situació d’atur, per a treballar a diferents serveis de l’Ajuntament durant 12 mesos. Aquests contractes volen afavorir que les persones joves en situació d’atur adquireixin experiència laboral en un entorn real de treball, posant en pràctica les habilitats necessàries per a la seva inserció laboral efectiva.

El Programa de primera experiència professional en les administracions públiques suposa un suport operatiu a l'objectiu estratègic de millorar l'ocupabilitat de les persones joves destinatàries finals de la Inversió 1, «Ocupació Jove», inclosa en el Component 23 «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu», enquadrat en la política palanca VIII «Nova economia de les cures i polítiques d'ocupació» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Les actuacions subvencionades pel SOC en el marc d'aquesta convocatòria es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

Persones destinatàries:
Persones desocupades inscrites com a demandants d'ocupació en el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, joves més grans de 16 i menors de 30 anys. A més, hauran de complir els requisits per a formalitzar un contracte per a l'obtenció de la pràctica professional. Per a aquesta convocatòria es considera col·lectiu preferent les persones amb un grau reconegut oficialment de discapacitat superior o igual al 33%.

Procesos de selecció: Resultats definitius

CRITERIS DE SELECCIÓ DEL PERSONAL

 • Consulta els criteris generals i específics de selecció de personal per a la present convocatòria del Programa Primera Experiència Professionals en les Administracions Públiques a l’Ajuntament de Mataró: Consulta el document

Requisits d'accés i derivació de persones candidates

Les persones participants en el procés de selecció han estat derivades per l'Oficina de Treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i en el moment de publicar la corresponent oferta de treball, reunien els següents requisits:

 • Trobar-se inscrita a les oficines del SOC com a demandant d'ocupació no ocupat/da (DONO)
 • Ser jove més gran de 16 i menor de 30 anys
 • Complir els requisits per a formalitzar un contracte formatiu per a l’obtenció de la pràctica professional:
 • El contracte de treball per a l'obtenció de pràctica professional haurà de concertar-se dins dels tres anys, o dels cinc anys si es concerta amb una persona amb discapacitat, següents a la terminació dels corresponents estudis.

Procés selectiu

Les diferents fases del procés de selecció han estat les següents:

 • Presentació de les ofertes a l'Oficina de Treball del SOC
 • Filtre i derivació de persones candidates des del SOC al Servei d’Ocupació de Mataró (SOM)
 • Convocatòria de les persones candidates per a la realització d’entrevistes i /o les proves pertinents.
 • Recopilació de documentació per a complimentar els expedients de les persones candidates
 • Valoració d’entrevistes
 • Publicació de resultats provisionals del procés selectiu

En cas de necessitat de substitució d’un/a participant, es contactarà amb la següent persona de la llista de suplents, per ordre estricte de puntuació.

En cas d’exhaurir la llista de suplents, el SOM haurà de publicar una nova oferta al SOC i obrir un nou procés de selecció.

Fonts de finançament

Aquest programa es finança en la seva totalitat amb fons del PRTR. L’import total del projecte, destinat a cobrir els costos en despeses de personal és de 278.277,12 €ImatgeOcupacio.PNG

“Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU”