Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Aya

Escolta l'entrevista

Hola Aya,

Estàs avui aquí perquè ets participant del projecte qui es qui el qual pretén conèixer històries de vida de persones del barri de Cerdanyola en positiu. La metodologia és que a través d’una entrevista donaràs a conèixer la teva història per compartir-la amb la resta del barri.

 

Pots presentar-me qui ets. Nom, edat, professió,...

Em dic Aia, tinc 17 anys i actualment, estudio un grau mitjà d’estètica i bellesa. Visc a Cerdanyola.

 

Vols explicar algun record d’infància en referència al barri? O alguna anècdota?

El que més ens agradava fer a mi i a les meves amigues era anar a la festa major de Cerdanyola. És a finals de maig o principis de juny i sempre ens agradava participar a tot, tinc molts bons records com per exemple els concerts a Can Tunyi, entre d’altres.

 

Quines aficions tens?

La meva afició és l’estètica, per això ho estic estudiant. M’agradaria en un futur obrir un saló de bellesa a Cerdanyola.

 

Quina involucració tens al barri?

Des de que tinc 11 anys que estic involucrada a l’Espai Jove de Cerdanyola on fem molts projectes al barri i jo hi participo activament en ells, com per exemple el «Sorori-art» o en la inauguració del nou Espai Jove, jo vaig presentar l’acte.

 

Possibilitats i/o oportunitats que t’has trobat al barri per complir la teva meta?

L’Espai Jove de Cerdanyola m’ha guiat i m’ha obert portes. Si no hagués estat a l’Espai Jove, potser no hagués seguit el camí que estic seguint.

L’Espai Jove es un servei per joves de 12 a 25 anys on ofereixen diferents espais com estudi, realització de tallers concrets i zones d’oci i lleure. És a dir, un espai on ocupar el temps lliure fent activitats que t’agraden i que et sumen. També, hi ha educadors que et donen suport i ajuda en el que necessites.

 

Com definiries Cerdanyola.

És un barri que té mala fama, però en realitat et sents com en família perquè ens coneixem tots i respectem. No és un barri dolent, conflictes que es poden produir aquí també es produeixen a altres llocs, aquí tendeixen a generalitzar-ho.

 

Projecció de futur del barri. Com t’ho imagines d’aquí 5/10 anys.

Actualment, hi ha molta diversitat cultural i això es positiu, perquè pots conèixer diferents cultures al mateix barri.

 

Perquè has volgut participar al projecte Qui és Qui? Es positiu que la resta del barri conegui la teva història?

Penso que es positiu que es conegui, no només la meva història, sinó també d’altres persones que conviuen al barri de Cerdanyola perquè es visibilitzin diferents punts de vista i perfils diferents.

A vegades les noticies i xarxes socials tendeixen a dir que Cerdanyola es un barri perillós, és a dir, no remarquen coses positives del barri que n’hi de moltes també. Haurien d'existir més projectes com aquests que es reflecteixi les coses positives del barri.

 

Vols afegir algun aspecte sobre la teva història o sobre el barri de Cerdanyola que creus que no hem dit?

És un barri que tots ens coneixem i que molta gent que ha anat arribant porta molt temps ja aquí. Penso que es fa bona adaptació i les persones s’integren bé. Per exemple, la meva mare porta 22 anys a Cerdanyola, va venir del Marroc i està super integrada. Li agrada viure aquí perquè té de tot i es sent a gust. És un barri proper i complert.

 

 

Moltes gràcies per la teva participació i per compartir la teva història i vivències personals.