Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Hafida

Escolta l'entrevista

 

 

Hola Hafida,

Estàs avui aquí perquè ets participant del projecte qui és qui el qual pretén conèixer històries de vida de persones del barri de Cerdanyola en positiu. La metodologia és que a través d’una entrevista donaràs a conèixer la teva història per compartir-la amb la resta del barri.

 

Pots presentar-me qui ets. Nom, edat, professió,...

Jo em dic Hafida, sóc de règim marroquí i tinc 28 anys. Vaig arribar aquí, al barri, fa 13 anys. Sóc auxiliar administrativa i la meva última feina ha estat a l’Ajuntament de Mataró fent d’auxiliar administrativa.

 

Perquè vas venir a Cerdanyola? Quina experiència o impressió vas tenir del barri quan vas arribar?

El motiu principal va ser perquè el meu pare ja estava aquí a Cerdanyola, llavors la nostra i la seva gent de referència estava aquí. Hem continuat vivint aquí perquè crèiem que es un barri que ens dona seguretat i a nivell econòmic també ens podem mantenir bé, no com a altres barris que el nivell adquisitiu és més elevat.

Jo vaig arribar amb 15 anys i això era molt diferent d’on venia. Jo vinc d’un país que la cultura i religió es molt diferent de la d’aquí, llavors a mi em va impressionar una mica tot, la gent, la diversitat, l’idioma, tot.

 

Vols explicar algun record d’infància en referència al barri? O alguna anècdota?

Un record de quan vaig arribar es que les estructures tampoc són les mateixes que d’on vinc perquè per exemple del lloc on vinc no tendim a tenir supermercats sinó comerços petits. Això es veu a ciutats grans del meu país, però d’on jo vinc no, per tant, el poder accedir-hi tan fàcilment i que hi haguessin tants em va sorprendre. A més, aquí les dones treballen de cara al públic, als comerços i jo això no ho havia vist mai, ja que allà les feines de les dones eren altres com de recepcionista, però de portar una botiga i de cara al públic es d’homes. Això em va xocar i vaig ser conscient que hi havia més possibilitats.

 

Quina involucració tens al barri?

Tinc relació amb moltes persones que resideixen al barri. He conegut a molta gent d’aquí, tant coneguts d’escola com en el parc amb pares d’altres infants i vas creant una xarxa.

També antigament havia fet classes a una entitat que en el seu moment no posava en valor la tasca que feien al barri, al créixer i conèixer les diferents entitats m’he adonat que si.

 

Quina experiència professional tens?

Jo vaig arribar amb 15 anys, vaig estudiar la ESO i vaig iniciar recerca del que m’agradava per seguir formant-me per aconseguir els meus objectius i vaig decidir formar-me per auxiliar administrativa. Vaig estudiar un grau mitjà i desprès un superior en referència a aquest àmbit i vaig iniciar la meva tasca laboral com auxiliar administrativa.

 

Projecció de futur del barri. Com t’ho imagines d’aquí 5/10 anys.

Jo crec que seguiré aquí, tinc la meva xarxa i veig un entorn segur.

És un barri amb molta diversitat, fet que ens permet poder accedir als aliments que necessitem i volem al mateix barri, sense haver d’anar-los a buscar fora, perquè per exemple si residís a altres barris potser no trobaria una carnisseria que tingui la carn o forn que necessito i, en canvi, aquí si, està molt més preparat per la diversitat perquè hi ha molta riquesa cultural.

També el fet de que els infants neixin i convisquin aquí amb aquesta diversitat fa que vegin una realitat mundial i es una virtut per conèixer les diferencies i interioritzar-les. Això afavoreix la integració i la millor convivència, per tant d’aquí al futur hi haurà una millora en aquest aspecte.

 

Quines aficions tens?

A mi m’agrada molt el cinema i sèries i fer col·loqui sobre aquests. A Espai Gatassa en alguna ocasió ho han fet i es molt interessant poder compartir aquesta afició amb altres persones.

També m’agrada i m’interessen molt activitats per treballar la part emocional i la gestió d’aquestes.

 

Perquè has volgut participar al projecte Qui és Qui? Es positiu que la resta del barri conegui la teva història?

Jo crec que si, perquè vaig arribar quan tenia 15 anys i he pogut aconseguir gran part dels meus objectius i que la resta de persones que es troben en aquesta situació ho coneguin es positiu, per animar a que ells també poden.

És important aprofitar les oportunitats que es donen i així crec que jo he pogut desenvolupar-me i integrar-me bé, veure-ho com possibilitats no limitacions. Jo he complert part dels meus objectius i segueixo treballant, com tothom, per seguir avançant i aconseguir les metes que se'm posin pel camí.

 

 

Moltes gràcies per la teva participació i per compartir la teva història i vivències personals.