Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Salma

Escolta l'entrevista

Hola Salma,

Estàs avui aquí perquè ets participant del projecte qui és qui el qual pretén conèixer històries de vida de persones del barri de Cerdanyola en positiu. La metodologia és que a través d’una entrevista donaràs a conèixer la teva història per compartir-la amb la resta del barri.

 

Pots presentar-me qui ets. Nom, edat, professió,...

Sóc la Salma, tinc 16 anys i vaig néixer a l’Hospital de Mataró l’ 1 de juliol del 2006. He estudiat durant la meva infància a l’escola Camí del cros i actualment, curso primer de batxillerat científic al Institut Laia l’Arquera i de moment no tinc professió, em dedico als meus estudis.

 

Ets de Cerdanyola?

Si, sempre he sigut del barri.

 

Vols explicar algun record d’infància en referència al barri? O alguna anècdota?

Tinc molts records. Per exemple a la plaça de Cerdanyola sempre anava i jugava amb els meus germans i pare, també records a la platja amb el meu tiet quan ell encara estava a Catalunya.

 

Quina involucració tens al barri?

Formo part d’una associació de persones que ens dediquem a ajudar-nos en referència a dificultats en l’habitatge i el que fem es donar-nos suport entre nosaltres quan existeix un desnonament. Oferim acompanyament i suport. Es diu Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) Mataró. Aquí a Cerdanyola moltes famílies es troben amb aquesta situació i es un lloc on ens trobem amb molts casos.

 

Possibilitats i/o oportunitats que t’has trobat al barri per complir la teva meta?

Al principi pensava que aquest barri no m’aportaria res a la meva vida perquè pensava que no trobaria el meu lloc al barri, però amb els anys he anat canviant d’opinió, ja que he après molts coneixements gràcies al barri i m’he adonat que m’aporta moltes coses. Per exemple, des de l’Espai Jove de Cerdanyola m’han ofert molts consells i m’han fet de guia en moltes ocasions. També, les persones que resideixen al barri són bones i sempre trobes persones que ajuden.

 

Com definiries Cerdanyola.

Cerdanyola és un barri amb gent molt agradable i amable. És un barri molt treballador on existeix diferents comerços., pots trobar de tot el que necessitis. També, hi ha molta diversitat de cultures i religions i això m’agrada veure-ho. A altres barris no es veu i es positiu aprendre i conèixer de les diferències. Penso que ha fet un gran canvi el barri cap a millor, ja que existeix més respecte entre les diversitats.

 

Projecció de futur del barri. Com t’ho imagines d’aquí 5/10 anys.

La gent el que fa ara és involucrar-se i conèixer a altres persones que tenen altres religions i cultures i això fa que hi hagi més integració i un barri millor. A més, cal remarcar que les persones que viuen al barri no són dolentes, tot el contrari, et donen consells, et respecten, ens coneixem per ser del barri,...

Jo des de petita a la mateixa classe de l’escola m’he relacionat amb diferents companys amb famílies d’altres orígens i alguns nouvinguts, per tant, es positiu créixer amb diversitat, millor començar a conèixer-ho des de petits que de grans, així creixes amb un pensament més obert, sense prejudicis.

 

 

Perquè has volgut participar al projecte Qui és Qui? Es positiu que la resta del barri conegui la teva història?

Penso que el principal objectiu d’aquest projecte és visibilitzar com es el barri, presentar-lo com es per dins. Molta gent té prejudicis i mala imatge del barri però es que realment hi ha hagut un gran canvi en el barri i es important que es conegui.

 

Vols afegir algun aspecte sobre la teva història o sobre el barri de Cerdanyola que creus que no hem dit?

Vull animar a la gent que conegui aquest barri i no es deixi influenciar pel que diuen, per rumors i/o prejudicis que s’escolten. Cerdanyola no es dolenta, cal que es conegui la realitat del barri i viure-la per poder opinar.

 

 

 

Moltes gràcies per la teva participació i per compartir la teva història i vivències personals.