Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Sergi

Escolta l'entrevista

Hola Sergi,

Estàs avui aquí perquè ets participant del projecte qui és qui el qual pretén conèixer històries de vida de persones del barri de Cerdanyola en positiu. La metodologia és que a través d’una entrevista donaràs a conèixer la teva història per compartir-la amb la resta del barri.

 

Pots presentar-me qui ets. Nom, edat, professió,...

Sóc en Sergi Fernández, tinc 51 anys i sóc pastisser, tinc la pastisseria Rosaga aquí, al barri de Cerdanyola.

 

Ets de Cerdanyola?

Vaig néixer a Vic, perquè els meus avis residien allà, però des de nadó que ja vaig venir cap a Cerdanyola. Es el meu barri Cerdanyola. He crescut i segueixo vivint aquí.

 

Vols explicar algun record en referència al barri? o alguna anècdota?

Records els tinc tots, des de quan era nen, jugar al parc, anar amb bicicleta, anar a tocar timbres amb els amics a cases... Jo havia anat a l’escola Josep Montserrat. Un barri molt xulo per un nen, ens ho passàvem molt bé.

A més, he vist com ha anat canviant el barri, totes les reformes, ampliacions, la zona nova, els carrers,... Les he viscut i patit. La veritat es que el barri ha fet un canvi bastant bo des de que jo era un infant.

 

Quina experiència professional tens? És al barri?

Sóc el pastisser de la pastisseria Rosaga. Portem 54 anys i jo d’aquests 54, en porto uns quants. Llavors la meva experiència professional es limita a la pastisseria.

 

Quina involucració tens al barri?

Tant com a negoci i com a persona mirem de col·laborar a la festa major amb la xocolatada, a anuncis quan es fa l’acte de la poesia, amb la cofredia... Mirem de participar i col·laborar amb totes les persones que hi ha al barri i s’involucren en actes o festes populars que realitzen a Cerdanyola.

 

Com definiries el barri de Cerdanyola?

És el meu barri. El definiria com un barri molt xulo amb tots els serveis a l’abast de qualsevol persona tant si té o no transport. Hi ha comerços, farmàcies, estancs, escoles, parcs, serveis, restauració... És un barri ideal si no vols sortir del barri, ja que no ho necessites, no hi ha manca de res. És un barri molt complert.

 

Projecció de futur del barri. Com t’ho imagines d’aquí 5/10 anys.

Jo crec que s’acabaran d’integrar moltes coses que falten integrar, trobar el seu lloc i que tothom d’alguna manera siguem capaços de gaudir d’aquesta diversitat. Jo crec que el veurem millor que ara, més calmat.

A part de canvis en la grandesa del barri i els serveis també hi ha molta diversitat de persones, fet que es positiu. Al final en el moment que siguem capaços de salvar les diferències, no com a diferències en negatiu sinó es normal, les cultures a vegades igual que integren a vegades xoquen, però perquè cadascú creu que lo seu es el millor. Per tant, penso que amb la convivència podrem arribar a tenir un barri millor del que es ara, amb més diversitat i més compartida. Serem capaços de compartir més coses.

Al final avui en dia els infants ja creixen junts a l’escola, per tant, permet normalitzar les diferents cultures i es podran compartir més coses, un amic farà cous cous i jo faré llenties o graellada, arribarà un moment que aquesta riquesa cultural es trobarà integrada amb tot el que comporta, religions, costums, cultura,... crec que tot això encara li queda una mica, cal que entre tots ens integrem, uns als altres. Per tant, d’aquí a 5 o 10 anys podrà estar millor amb aquest treball de base.

 

Perquè has volgut participar al projecte Qui és Qui? Es positiu que la resta del barri conegui

la teva història?

Perquè considero que es interessant pel meu barri, per obrir una miqueta la mirada a la resta de persones i barris de Mataró, ja que tenen una mica de recel de Cerdanyola. Demostrar que es un barri viu, amb moltes possibilitats i ganes. Hi ha molts negocis que porten molts anys i seguim apostant pel barri perquè hi creiem amb ell. Estic orgullós del meu barri. Es pot iniciar una vida i continuar- la al barri de Cerdanyola.

 

Moltes gràcies per la teva participació i per compartir la teva història i vivències personals.