Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Premis Fem Mataró 2030, Edició 2022

Per al desenvolupament de projectes innovadors i d’estratègia de ciutat impulsats per entitats

Els Premis Fem Mataró 2030 tenen com a objectiu reconèixer i potenciar iniciatives d’innovació social que treballin per l’assoliment dels reptes de ciutat i potenciïn aliances sota un model de governança col·laborativa.

 

RESULTATS i SEGUIMENT DELS PROJECTES PREMIATS

 

 

 • Projecte CONNECTA

- Noticia Mataró Ràdio: En marxa el projecte que relaciona joves amb Arperger i gent gran

- L'Entrevista a Mataró Ràdio

 

 • Projecte IMPULSA

- Entrevista a Mataró Ràdio amb Dona't un impuls

- La Vanguardia. Impulsa: Mujeres que emprenden y lideran su carrera profesional

- Dona't un impuls. IMPULSA, dones que emprenen i lideren la seva carrera professional 

 

 • Projecte CUINA ECOLÒGICA POPULAR I COL·LECTIVA PER LA COHESIÓ SOCIAL

- Capgrós. Un diumenge per conèixer, cuidar i menjar a les Cinc Sènies

- La Feixa. Calçotada per 3,48 € per persona.

 

FOTOGRAFIES DELS PREMIATS

Premi Categoria 1. Premi a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària.

Projecte CONNECTA, impulsat per la Fundació Friends.

ENTREGA PREMIS FEM 1. CONNECTATS.jpg

CATEGORIA 2. Premi a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat.

Projecte IMPULSA, de Dona't un impuls.

ENTREGA PREMIS FEM 2. IMPULSA.jpg

CATEGORIA 3. Premi a la millor iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones a nivell personal, de la ciutat i de l’entorn natural. Projecte  Cuina ecològica popular i col·lectiva per la cohesió social: combatem la malnutrició, el malbaratament alimentari, la soledat, la inflació, la crisi energètica i el canvi climàtic.

Projecte impulsat per La Feixa.

ENTREGA PREMIS FEM 3. CUINES.jpg

 

RECULL INFORMATIU DE LA CONVOCATÒRIA 2022

Amb la segona edició dels Premis Fem Mataró, l’Ajuntament fa un pas més en la seva aposta per les iniciatives ciutadanes, perquè caminant plegats, la governança compartida sigui una realitat.A Mataró hi ha més de 750 entitats registrades que en el seu dia a dia col·laboren perquè la ciutat sigui més participativa i cohesionada.

El procés Mataró Agenda Urbana 2030 és un procés de reflexió on es vol comptar amb tota la ciutadania i agents del territori per definir la ciutat que volem per a les generacions futures.

La convocatòria s’adreça a les entitats sense ànim de lucre que estiguin registrades al Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Mataró abans del 24 de maig de 2022. Amb la visió d’establir sinergies entre entitats, serà condició necessària que els projectes comptin amb una entitat impulsora, que actuarà com a sol·licitant; i almenys una entitat col·laboradora, que actuarà com a participant. Com a novetat, és opcional incorporar com a participant en el projecte una o més iniciatives d’economia social i solidària i/o organització no formal col·laboradores.

En cap cas es revelarà el nom de les entitats impulsores dels projectes que es presenten i altres participants, per tal de poder preservar l’anonimat davant el jurat.  

Dotats amb un valor econòmic global de 30.000 euros, els Premis Fem Mataró 2030 tenen l’objectiu de reconèixer l’activitat associativa, promocionar els projectes creatius i inèdits de les entitats, així com per potenciar-ne el treball col·laboratiu.

Un jurat professional premiarà el grau d’innovació dels projectes presentats, l’originalitat i creativitat, la visió comunitària i inclusiva, la col·laboració real i efectiva entre entitats, la perspectiva de gènere, el grau de sostenibilitat mediambiental i la seva viabilitat a llarg termini, entre d’altres aspectes.

 

CATEGORIES I PREMIS

CATEGORIA 1. Premi a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària
Premi de 10.000 euros

El projecte ha de contribuir a organitzar activitats i impulsar dinàmiques en diferents sectors: esport, educació, comerç, etc. que ajudin a la inclusió social, a la igualtat d’oportunitats i a combatre les desigualtats mitjançant l'ocupació i/o l'enfortiment dels llaços comunitaris.

CATEGORIA 2. Premi a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat
Premi de 10.000 euros

El projecte ha de contribuir i potenciar la formació i la capacitació de diferents col·lectius, en diferents sectors, i retenir el talent existent, aconseguint incrementar el capital cultural de les persones i que puguin desenvolupar-lo a la ciutat.

CATEGORIA 3. Premi a la millor iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones a nivell personal, de la ciutat i de l’entorn natural
Premi de 10.000 euros

El projecte ha de contribuir a millorar la salut de les persones a nivell físic i emocional,  a partir de la millora de la vida a l‘entorn urbà i natural a Mataró. El projecte pot desenvolupar accions orientades a la reducció de la petjada ecològica; la conservació i difusió del patrimoni natural, la biodiversitat i els ecosistemes terrestres i marins de la ciutat; la reducció de la contaminació; la transformació del model energètic i de mobilitat urbana; l’impuls de l’economia circular; la mitigació i adaptació al canvi climàtic; o la millora de l'educació i sensibilització ambiental de la ciutadania.

DATES I LLOC DE PRESENTACIÓ

Totes les entitats que ho desitgin poden presentar les seves candidatures, via telemàtica, utilitzant la Seu Electrònica (https://seu.mataro.cat) de l’Ajuntament de Mataró,  des del 13 de juny fins al 2 d’octubre de 2022, inclòs.

 

JURAT

El jurat està format per:

 •     President:   senyor Jordi Arderiu, Cap de Servei dEstratègia i Governança de l’Ajuntament de Mataró.

 •     Vicepresidenta: senyora Mei Ros Gener, Cap de Projectes Transversals de l’Ajuntament de Mataró.

      Vocals:

 •     Senyora Maria Ramos, Tècnicde l’Àrea de Presidència i Estrategia, Servei d'Estratègia i Governança de l’Ajuntament de Mataró.

 •     Senyora Àngels Castillo, Tècnica de l’Ajuntament de Mataró, de l’Àrea d’Acció Comunitària, Agència de Suport i Serveis a les Entitats.

 •     Senyor Eloi Serrano, Director de la Cátedra de Economía Social Tecnocampus, en representació del Tecnocampus.     

 •     Senyora Carme Rovira Riera, Pedagoga, experta en innovació social.         

 •     Senyor Roger Buch, expert en l’àmbit del govern obert.    

    Secretària: Cristina Iglesias, Tècnica de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, que actuarà en qualitat de secretària, amb veu i sense vot.    

 

BASES DELS PREMIS I PRESENTACIÓ

Amb l’objectiu d’acostar la convocatòria al teixit associatiu, el dia 15 de juny de 2022 a les 18 h, es va realitzar un acte públic a l'Espai MATARÓ CONNECTA (plaça de la Muralla, 21)  per explicar els trets característics de les bases, resoldre dubtes i fomentar les relacions entre les entitats per tal de poder establir col·laboracions en la presentació de projectes.

 

ASSESSORAMENT

Per resoldre dubtes: participacio@ajmataro.cat

 

LLIURAMENT DE PREMIS

El lliurament dels Premis Fem Mataró 2022 es va celebrar el dijous 30 de novembre de 2022, en el transcurs de la Festa del Voluntariat, a les 19 h. en el Cafè Nou. 

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts