Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

PREMIS FEM MATARÓ 2030, EDICIÓ 2023

Per al desenvolupament de projectes innovadors i d’estratègia de ciutat impulsats per entitats

 
WhatsApp Image 2023-11-30 at 10.08.17.jpeg
 
Projectes guanyadors:
 
CATEGORIA 1. Premi MATARÓ, CIUTAT INCLUSIVA a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat.
 

Projecte Tallers de circ inclusiu per la cohesió social i comunitària

El jurat considera que és mereixedor del premi per la capacitat de descentralització del projecte, per la perspectiva interseccional en el disseny de la proposta, per la sostenibilitat econòmica, per la idoneïtat del pla de comunicació i per la seva viabilitat.

WhatsApp Image 2023-11-30 at 10.08.17 (1).jpeg

 

CATEGORIA 2. Premi MATARÓ, CIUTAT DEL TALENT a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent.
 

Projecte Oficis de qualitat amb persones acreditades

El jurat considera que és mereixedor del premi pel nivell d’adequació a l’objectiu general de la categoria i per la seva aplicabilitat en l’apoderament de la població activa amb talent que més ho pot necessitar.

WhatsApp Image 2023-11-30 at 10.08.18.jpeg

 
CATEGORIA 3. Premi MATARÓ, CIUTAT SALUDABLE I ECOLÒGICA a la millor iniciativa per millorar la ciutat, el seu l’entorn natural i la qualitat de vida.
 

Projecte La Pinya Verda, barris en connexió

El jurat considera que és mereixedor del premi per la seva dimensió clarament comunitària, per treballar amb col·lectius en situació de vulnerabilitat social, per l’aposta clara per la millora de l’entorn i per la seva viabilitat.

WhatsApp Image 2023-11-30 at 10.08.17 (2).jpeg

 
 
 
Els Premis Fem Mataró s’emmarquen dins de l’estratègia Mataró Agenda Urbana 2030 definida a través d’un procés de reflexió on s’ha comptat amb la ciutadania i agents del territori per definir la ciutat que volem per a les generacions futures. En aquesta edició els projectes han de ser inèdits i/o estar en estadis inicials de la seva implementació.
 
Un jurat professional premiarà aquells projectes que donin resposta a tres grans reptes que han estat definits per persones comissionades del Mataró Agenda Urbana 2030:
 
 • Generar oportunitats equitatives per a la inclusió de totes les persones en la ciutat a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària.

 • Captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat.

 • Millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant la cura de l’entorn humà, la ciutat construïda i l’hàbitat físic.

Aquests tres reptes pretenen ser transversals en els projectes presents i de futur que es desenvolupin , per tant es nodreixin un dels altres tenint tres conceptes com a elements clau: les persones, la sostenibilitat i la digitalització.
 
Podran concórrer als premis les entitats sense ànim de lucre, domiciliades a Mataró, legalment constituïdes i inscrites al Registre Municipal d’Entitats abans de la publicació de les bases reguladores dels Premis FEM Mataró 2030. Amb la visió d’establir sinergies entre entitats, serà condició necessària que els projectes comptin amb una entitat impulsora i haurà de tenir com a mínim una entitat col·laboradora i pot incorporar com a participant en el projecte una o més iniciatives d’economia social i solidària i/o organització no formal col·laboradores.
 
Dotats amb un valor econòmic global de 30.000 euros, els Premis Fem Mataró 2030 tenen l’objectiu de reconèixer l’activitat associativa, promocionar els projectes creatius i inèdits de les entitats, així com per potenciar-ne el treball col·laboratiu.
 
CATEGORIES
En el marc dels Premis Fem Mataró 2030 es reconeixerà una iniciativa que aporti un valor diferencial per a cada categoria. Les 3 categories en la present edició són les que es defineixen a continuació:
 
CATEGORIA 1. Premi MATARÓ, CIUTAT INCLUSIVA a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat.
El projecte ha de contribuir a organitzar activitats i impulsar dinàmiques en diferents sectors: esport, educació, comerç, etc. que ajudin a la inclusió social, a la igualtat d’oportunitats i a combatre les desigualtats mitjançant l'ocupació i/o l'enfortiment dels llaços comunitaris.
 
CATEGORIA 2. Premi MATARÓ, CIUTAT DEL TALENT a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent.
El projecte ha de contribuir i potenciar la formació i la capacitació de diferents col·lectius, en diferents sectors, i retenir el talent existent, aconseguint incrementar el capital cultural de les persones i que puguin desenvolupar-lo a la ciutat.
 
CATEGORIA 3. Premi MATARÓ, CIUTAT SALUDABLE I ECOLÒGICA a la millor iniciativa per millorar la ciutat, el seu l’entorn natural i la qualitat de vida.
El projecte ha de contribuir a millorar l‘entorn urbà i natural de la ciutat. El projecte pot desenvolupar accions orientades a la reducció de la petjada ecològica; la conservació i difusió del patrimoni natural, la biodiversitat i els ecosistemes terrestres i marins de la ciutat; la reducció de la contaminació; la transformació del model energètic i de mobilitat urbana; l’impuls de l’economia circular; la mitigació i adaptació al canvi climàtic; o la millora de l'educació i sensibilització ambiental de la ciutadania.
 
QUI ES POT PRESENTAR ALS PREMIS?
 • Entitats sense ànim de lucre, domiciliades a Mataró
 • Inscrites al Registre Municipal d’Entitats de l'Ajuntament de Mataró abans del 10 de juliol de 2023
 • Que es trobin al corrent de les seves obligacions tributàries
 • No tinguin deutes amb l’Ajuntament de Mataró
 • Hagin justificat qualsevol subvenció municipal finalitzada
 
REQUISITS
 • Els projectes premiats s’han d’executar al llarg del 2024
 • Han de tenir incidència en una de les tres categories definides
 • Han de ser viables des del punt de vista tècnic i econòmic
 • Els projectes han de ser innovadors i no poden comptar amb subvenció municipal
 • Els projectes no poden estar inclosos en una subvenció nominativa (conveni)
 • Han de complir la normativa i les ordenances vigents
 • No poden participar-hi les entitats que hagin estat guanyadores en edicions anteriors
 • Quedaran exclosos els projectes on només hi participa una entitat
 
DATES I LLOC DE PRESENTACIÓ
Totes les entitats que ho desitgin poden presentar les seves candidatures, via telemàtica, utilitzant la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Mataró, des de l’1 de setembre fins el 22 d’octubre de 2023, inclòs.
El jurat està format per:
 
 • Presidència: Jordi Arderiu, Cap de Servei dEstratègia i Governança de l’Ajuntament de Mataró

 • Vicepresidència: Asun Muñoz, Directora de l'Àrea de Serveis a la Ciutadania, Direcció d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Mataró.

Vocals:
 • Maria Ramos, Tècnica de l’Àrea de Presidència i Estratègia, Servei d'Estratègia i Governança de l’Ajuntament de Mataró.

 • Agnès Cabot, Tècnica de l’Ajuntament de Mataró, de l’Àrea d’Acció Comunitària, Agència de Suport i Serveis a les Entitats.

 • Senyor Eloi SerranoDirector de la Càtedra d’economia Social Tecnocampus, en representació del Tecnocampus.

 • Senyora Carme Rovira Riera, Pedagoga, experta en innovació social.

 • Senyor Ramon Nicolau Nos, President de la Federació Catalana de Voluntariat.

Secretària:
 • Alba Garcia, Tècnica de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, que actuarà en qualitat de secretària, amb veu i sense vot.

 

BASES DELS PREMIS I PRESENTACIÓ
 
 

SESSIÓ INFORMATIVA
La presentació de les bases de la 3a edició dels Premis FEM Mataró es farà el 6 de setembre, a les 19h, a l'Espai MATARÓ CONNECTA (plaça de la Muralla, 21) per explicar els trets característics de les bases, resoldre dubtes i fomentar les relacions entre les entitats per tal de poder establir col·laboracions en la presentació de projectes.
Per assistir a la sessió informativa cal inscripció prèvia:
 

ASSESSORAMENT
Per resoldre dubtes: participacio@ajmataro.cat

LLIURAMENT DE PREMIS
La proclamació del veredicte i l’atorgament dels premis es produirà en el transcurs de la Festa del Voluntariat, que es realitzarà el 29 de novembre de 2023, al lloc i hora que es farà públic en el seu moment, al Portal d’entitats https://entitatsmataro.cat i a les xarxes socials de Participació.
 
 
Amb el suport de:
 
Archivo:Logotip Diputació de Barcelona.png - Wikipedia, la enciclopedia libre
 

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts